Vridna solrosbaguetter

 

Här kommer ett recept på goda solrosbaguetter som du kan göra. Baguetterna är supergoda till frukost, som lunchmacka, som tillbehör till salladen eller att ta med till badstranden och picknicken. Om du inte har en baguette plåt så går det bra att lägga baguetterna på en vanlig plåt, lägg dem bara en bit ifrån varann så att de inte jäser ihop. Naturligtvis kan du även utesluta solrosfröna om du önskar eller om byta ut dem till något annat. Pointsberäkning på receptet finns för oss som följer ViktVäktarnas program längst ner i detta inlägg.

Till fyra baguetter behöver du:

1/2 paket jäst

6 dl ljummet vatten

2 dl rostade solrosfrön

2 msk rapsolja

ca 14 dl vetemjöl

2 tsk salt

2 msk solrosfrön till garnering

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Rör ut den i lite av vattnet.
  3. Tillsätt resten av vattnet, solrosfrön, olja, salt och det mesta mjölet.
  4. Arbeta ihop till en kladdfri deg, gärna med en maskin.
  5. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
  6. Häll försiktigt degen på bakbordet utan att knåda den.
  7. Dela degen i 4 delar och forma varje del till en baguette med hjälp av en degskrapa.
  8. Snurra baguetterna så att de blir vridna.
  9. Lägg dem på en smord eller bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i 15-30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 225 grader under tiden.
  11. Pensla bröden med kallt vatten och strö över solrosfrön.
  12. Grädda mellan 20-25 minuter. Brödet ska få fin härlig färg och skorpan ska bli knaprig.

ViktVäktarna:

  • WW Points: totalt så har receptet ovan 119 points, vilket ger varje baguette 30 points. Dela varje baguette i antal delar/skivor du skär upp.

 

6 kommentarer

  • Nadja

    Hej Anna
    Tack för att du upptäckte att saltet saknades. 1 ½ -2 tsk salt ska det nog minst vara. jag rättar till receptet.
    Vad roligt att du provar att baka dessa baguetter, hoppas att du gillar dem.
    Hälsningar Nadja

     
  • Eva Petri

    Hej, bakade dem för ett tag sedan, utan baguettplåt, men även jag har skaffat sådana, dock ej använt, ska smörja litegrann då jag inviger dem. Testade med lite grovt salt på baguetterna, tillsammans med solrosfröna, oj, vad gott det blev……Tack för dina inspirerande recept.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.