Vita pepparkaksbollar
Inför tredje advent så kanske dessa fina pepparkaksbollar kan vara något för dig. Pepparkaksbollar som är doppade i härlig vit choklad. De är mycket snabba och enkla att göra. Tyvärr så är jag inte alls så nöjd med bilderna, ljuset är totalt fel, men så kan det bli ibland när man har bråttom. Hoppas ni i alla fall får en fin advent!
Till cirka 20 lite mindre bollar så behöver du:
75 g pepparkakor, 100 g mandelmassa, ca 40 g mjukt smör, 1 tsk pepparkakskrydda, 200 g vit choklad, + en extra krossad pepparkaka till garnering
Gör så här:
Krossa pepparkakorna i en mortel. Riv mandelmassan. Blanda den med pepparkakorna. smör och pepparkakskryddan. Rulla till lite mindre runda bollar och lägg på bakplåtspapper.
Hacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på bakpapperet. Strö över lite av den krossade pepparkakan och låt det stelna. Pralinerna kan förvaras i rumstemperatur, men jag tyckte de nästan var godare kalla…precis som chokladbollar och havrebollar.
ViktVäktarna
- WW Points: totalt har receptet 127 points. Vid 20 bollar så blir det 6 points per boll.
12 kommentarer
Nadja
Till Elin: En mycket bra fråga som jag inte riktigt har svar på. Mandelmassan fyller två funktioner; den ska ge smak och den gör även smeten lagom tjock och och formbar. Vet inte om du kan ta bort mandelmassan och ersätta den med kanske smör men då måste öka på med pepparkakorna så att du får en massa som till t.ex. chokladbollar. Jag kan inte lova att det blir en bra lösning så du får testa dig fram. Lycka till.
Elin
Hej, jag undra om det finns något annat alternativ som man kan ersätta mandelmassan med?
Pingback:
Linda Mpili
wow, verkar galet gott!!
Sara
Gör dubbel sats! De var makalöst goda, tyvärr för goda 😀
Lisa
Jag har läst det här receptet på två bloggar nu, måste testa! 🙂
Anna/Frostrosor
Verkar väldigt goda! Ibland spelar ljuset en ett spratt. Jag tycker inte att bilderna är så dåliga, jag blir sugen iaf!
Amy's piece of cake
Åhh så gott, mums! De här tror jag att jag ska göra, tack!
Nadja
Jag har här använt Odense’s vita choklad som är till för bakning och desserter. Vet inte om den är bäst, men duger gott åt mig.
Trillingnöten
Måste testa dessa 🙂 Låter supergott!
Camilla
Vilken choklad är bäst att använda? I min matbutik finns inte så mycket att välja på.. Ser gott ut 🙂
Katarina
De här låter ljuvligt goda! Och fina är de också!