Vit chokladmousse med hallon
Det var ett tag sedan vi hade en gästbloggare men nu så är det dags igen. Min arbetskollega Anette vill dela med sig av denna goda efterrätt: Vit chokladmousse med härliga hallon. Annette tycker att den här fluffiga moussen är extra mumsig för att den söta vita chokladen gifter sig så bra med de syrliga hallonen. Och har man inte tillgång till färska hallon så går styckfrysta utmärkt! Tusen tack till Anette för supersmarriga receptet!
Detta behöver du till 4-6 portioner:
2 dl vispgrädde, 150 g vit choklad, 1 ägg, 1 dl kesella (1 %), färska hallon till dekoration
Gör så här:
Vispa upp grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och till sist den uppvispade grädden. Häll upp moussen i sex små glas eller i fyra höga champagneglas. Låt glasen stå i kyl minst en timme. Toppa glasen med färska hallon.
Foto: Anette M.
ViktVäktarna
- WW Points: hela receptet har 101 points med 40 % grädde, dela det med antal portioner du serverar.
8 kommentarer
Nadja
Hej Sara, har kollat upp och det är vanlig naturell kesella som har använts till detta recept.
Hälsningar Nadja
Sara
Vad för sort av kesella det finns olika smaker och lätt el naturell
Pingback:
Katarina
Vad gott det ser ut!
Maggan
Ok! Blir nog att jag gör den på morgonen!
Gabbi
Gott det måste vara! =)
Nadja
Hej Maggan: Det går säkert bra att göra det på kvällen innan eller kanske på morgonen samma dag. Tänk bara på att inte ha något i kylen som den kan ta smak av.
Hälsningar Nadja
Maggan
Sitter och letar runt efter någon god efterrätt till nästa helg då Min man Håkans syskon kommer hem till oss på Lördagen..Hittade denna som jag blev förtjust i! Kan man förbereda och göra den klar redan på Fredagen? Skulle va skönt att ha det förberett.
Maggan