Vietnamesisk nudelsallad med lövbiff

 

Detta är en god sallad med fräsch och frisk citrussmak och knapriga nötter. Passar både som förrätt och som huvudrätt. Ös på med de grönsaker som du gillar och vill ha.

Vietnamesisk nudelsallad med lövbiff - smartpoints - vietnamesiskt - citrongräs-viktväktarna

Till 4 portioner behöver man:

  • 400 gram lövbiff
  • 1 tsk olja

Vitlöksmarinad:

  • 4 stjälkar citrongräs,
  • 5 vitlöksklyftor,
  • 1 msk socker
  • 4 msk fisksås

Nudelsallad:

  • 200 gram okokta risnudlar
  • grönsallad
  • 3 morötter
  • 1 gurka
  • 1 paprika
  • 4 msk majs
  • 1 rödlök

Topping:

  • 50 gram jordnötter (hackade),
  • färsk koriander efter smak
  • 1 lime

Gör så här:

  1. Börja med marinaden: Skär av topparna och botten av citrongräset. Skala eventuellt av det yttersta lagret och hacka resten. Blanda citrongräs med finhackad vitlök, socker och fisksås.
  2. Skär köttet i tunna strimlor och lägg i marinaden.
  3. Koka nudlarna efter anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av och svalna.
  4. Skölj och skär grönsalladen i mindre bitar. Skala morötterna och skär dem, gurkan och paprikan i tunna stavar. Skär även den röda löken i tunna skivor. Fördela salladen på fyra tallrikar och tillsätt morötter, gurka, paprika, majs och rödlök.
  5. Värm en wok- eller stekpanna med lite olja och stek köttet tillsammans med vitlöksmarinaden.
  6. Fördela nudlarna över salladen och lägg därefter köttet direkt på tallrikarna.
  7. Toppa med hackade jordnötter, lite färsk koriander och en limeklyfta.

Vietnamesisk nudelsallad med lövbiff - smartpoints - vietnamesiskt - citrongräs-viktväktarna

ViktVäktarna

  • WW Points: 12 points per portion

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.