Vegetarisk (vegansk) fylld paprika

 

Prova att fylla en paprika. Det är så gott! Denna rätt blev helt vegetariskt/veganskt och jag tyckte det gick väldigt fort att göra den. Fyllningen kan man variera i det oändliga genom att lägga till eller byta ut grönsaker och annat. Jag tycker om när paprikorna har mjuknat och känns tillagade. Därför så hade jag dem i ugnen lite längre än vad det kanske är nödvändigt. Men om det inte spelar någon roll för dig, så ha dem i ugnen så länge det behövs för att allt ska bli genomvarmt, ca 10-15 minuter.

Till 6 paprika halvor behövs det:

3 röda paprikor

1 ½ okokt matvete

1/2 gul lök,

1 lite större morot

1 tsk rapsolja

2 vitlöksklyftor

1 dl kokta kidneybönor

1 dl kokta vita bönor

salt

½ tsk cayennepeppar (mindre om du inte vill ha starkt)

Gör så här:

  1. Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar (behövs inte kokas helt färdigt).
  2. Hacka lök och riv moroten under tiden.
  3. Dela paprikorna och kärna ur.
  4. Fräs lök och morot i olja.
  5. Krydda med salt och cayennepeppar.
  6. Pressa i vitlöken när löken mjuknat och blivit glansigt.
  7. Blanda ner kokt matvete och bönor. Provsmaka och se om mer mer kryddning behövs.
  8. Fördela fyllningen i paprikahalvorna och lägg dem i en ugnsfast form. Här kan man välja att hälla i lite vatten i varje paprika för att den ska mjukna fortare.
  9. Tillaga i ugn (225 grader) i cirka 30 minuter om du vill ha mjuk och tillagad paprika eller minst 10-15 minuter om du bara vill ha det genomvarmt.
  10. Servera med en god sallad.

Viktväktarna

  • WW Points: varje paprikahalva är 2 points, totalt har receptet 9 points.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.