Veganska och glutenfria kokostoppar

 

Dessa kokostoppar är så snabba och enkla att göra. Dessutom så passar de väldigt bra nu till påsken om man vill ha något sött. Jag har använt mig av mjölkfritt margarin och Oatleys iKaffe som vätska för att få det veganskt. Men ta det du har hemma och gör som det passar dig. Du kan även hoppa över chokladdoppningen, de är även goda utan. Hur många kokostoppar man får av en sats beror helt på hur stora man gör.

Till en sats behöver man:

50 gram mjölkfritt margarin

½ dl iKaffe (eller tex havremjölk/sojagrädde)

1 ½ dl strösocker

200 gram riven kokos

50 gram mjölkfri choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält margarinet och låt det svalna.
  3. Rör ihop vätskan med socker och tillsätt sedan margarinet och kokos.
  4. Låt smeten svälla en stund frö den är lite smulig.
  5. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt. Forma och tryck ihop till toppar.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de får fin gyllen färg.
  7. Om topparna har sjunkit något när de gräddats färdigt, kan du med hjälp av en gaffel forma dom till lite högre toppar igen.
  8. Smält chokladen och doppa änden i chokladen (eller ringla över det) när kokostopparna har svalnat.

ViktVäktarna

  • Points: totalt har receptet 139 points. Dela det med antalet kokostoppar du får.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.