Veganska chokladbollar

 

Jag fick en förfrågan om jag hade ett recept på dadelbollar och här kommer den. De är perfekt till dem som är allergiska mot mjölk-ägg-gluten eller är veganer. Och de smakar jättegott och är helt sockerfria! Testa dem, för du kommer inte att ångra dig.

Till 20 stycken bollar behöver man:

175 gram cashewnötter

175 gram kärnfria dadlar

2 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

2 msk vatten

2 msk kakao

40 gram kokos att rulla i

Gör så här:

Mal nötterna och dadlarna i en matberedare. Tillsätt kokosolja, vatten, vaniljpulver och kakao. Mixa så att allt blandas väl. Gör 20 bullar och rulla dem i kokos. Klart! Förvara chokladbollarna i kyl. De går även att frysa in och ta fram när gästerna kommer då de tinar upp väldigt snabbt.

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt har detta recept 83 points. Vid 20 bollar så är det 4 points per boll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.