Valnötsfrallor

 

Att långjäsa bröd i kylskåp över natten är ett smart sätt att få härligt nybakt bröd till frukost. Brödet blir dessutom godare och smakfullare om det får jäsa långsamt. Valnötterna går bra att utesluta helt om man är allergisk eller byta ut mot solrosfrön, mandlar eller hasselnötter.

PS! Om du ska ha soppa till middag någon kväll, så kan du göra degen på morgonen istället. Låt degen jäsa hela dagen i kyl och grädda frallorna på kvällen istället. Du kommer inte ångra dig.

Valnötsfrallor

Till cirka 12-15 frallor behöver du:

25 g jäst

5 dl kallt vatten

1 msk honung

1 msk olja

2 tsk salt

12 dl rågsikt

100-200 g valnötter

Gör så här:

På kvällen:

  1. Rör ut jästen i kallt vatten.
  2. Tillsätt honung, olja, salt och rågsikt.
  3. Blanda ihop till en deg och kör degen minst i 10 minuter i maskin eller 20 minuter för hand.
  4. Arbeta sedan in valnötterna.
  5. Täck bunken med plast och ställ i kylen för natten.

På morgonen:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Häll ut degen på rejält mjölat bakbord.
  3. Forma degen försiktigt till en längd utan att knåda.
  4. Skär längden i 12-15 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 225 grader.
  6. Grädda i cirka 20 minuter.
  7. Njut av en riktigt god frukost.

Valnötsfrallor

ViktVäktarna

  • WW Points: med 100 gram valnötter så har receptet 97 points. Vid 12 stycken bröd så blir det 8 points per bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.