Våfflor med choklad och strössel

 

Imorgon är det våffeldagen och nedan följer ett recept på ett rätt så bra och enkelt recept. Här har jag dock lekt lite i köket och delat på en våffla i små hjärtan och doppat det i lite smält mjölkchoklad och lagt lite strössel på. Det blev sött och gott och jag tror de mindre barnen skulle uppskatta en sådan här sak väldigt mycket.

Våfflor med choklad och strössel - propoints - vvtillsammans

Våffelsmet till 8 våfflor:

3 1/2 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 2 dl mellanmjölk,  2 1/2 dl vatten (gärna bubbelvatten), 100 g smör

Garnering: 100 gram smält choklad + 1/2 dl strössel räckte till 10 hjärtformade våffelbitar.

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna något. Rör samman vetemjöl och bakpulver och vispa samman med hälften av mjölken så att smeten blir fin och slät. Rör ut med resten av mjölken, vattnet samt det smälta smöret. Låt smeten vila i 20 minuter.  Grädda sedan våfflorna i ett varmt våffeljärn tills de blir gyllenbruna.

TIPS! Du kan även smaksätta smeten med lite kanel, vanilj, kakao  eller kardemumma om du vill variera.

ViktVäktarna

  • WW Points: en våffla har 9 points enligt receptet ovan och detta utan garneringstillbehören inräknat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.