Ungersk paprikakyckling

 

Jag tröttnar aldrig på kyckling, kan äta det flera gånger i veckan. Detta recept har smaker från Ungern och Balkan, då det finns ajvar relish i såsen. Här hemma brukar vi oftast välja stark ajvar men det går lika bra med mild. Denna rätt passar till allt: pasta, potatis, ris, bulgur och matvete. Det är bara att välja det du föredrar mest (eller har points för).

Till fyra portioner behöver du:

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 bit purjolök (gärna den gröna delen)
  • 1 röd paprika
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl Ajvar Relish
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i strimlor och fräs den i matfettet.
  2. Strimla paprikan och fräs tillsammans med kycklingen.
  3. När kycklingen är klar så häller du i grädden och blandar även i ajvar.
  4. Skär purjolöken i tunna skivor och låt den koka med.
  5. Smaka av såsen lite salt och peppar.
  6. Låt det koka ihop någon minut så att smakerna blandar sig väl.
  7. Servera såsen med valfritt tillbehör och en god sallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per portion om man använder 10 % laktosfri grädde och 3 points med 4 % grädde.

9 kommentarer

  • Emma

    hejhej! det här är samma EMMA som kommenterade för nästan 4 år sedan. jag har gått och tänkt på den här maträtten sen den dagen jag gjorde den för flera år sedan, men har aldrig kollat upp receptet, förrän nu.. är SÅÅÅÅ sugen på att laga detta igen, för hela familjen tyckte det var himla gott, och det tyckte jag med. så tänkte bara tacka för att du la ut detta recept från första början och för att du inte har tagit bort det. 😉 ha det bra, god jul. kram

     
  • Emma

    måste tacka för ett UNDERBART recept! jag provade det nämligen idag, och det var hur gott som helst!

    hoppas det är okej om jag lånar din bild till ett inlägg där jag skriven om dagens maträtt. jag länkar dig självklart. men om du inte vill att jag använder bilden så tar jag genast bort det. då är det bara att säga till. 🙂 kram

     
  • Åsa/En Sida Med Mat

    Låter som en supergod pastarätt!!
    Måste också säga att er dessert ni hade på nyårsafton fick det verkligen att vattnas i munnen.Sparas för att testas vid ett festligt tillfälle…kanske när min pappa fyller 75 om ett par veckor!

    Ha det bra!! Kram Åsa.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.