Tortillarulle med chorizo och bönsalsa
Detta är en snabblagad och god rätt som du kan variera på många sätt. Här har jag använt mig av Chorizokorvar med 71 % kött, men du kan använda vilken korv du själv föredrar. Tortillarullen kan även ätas kall om man så vill och passar därför även till utflykter och picknickar. Som topping så kan man använda färdigköpt tacosås eller göra en vitlökssås på lättyoghurt (pressa i lite vitlök, salta o peppra).
Till 4 tortillarullar behöver man:
Tortillarullen: 4 tortillabröd (stor), 4 chorizokorvar (9%), 1 tsk rapsolja
Bönsalsa: 1 förpackning stora vita bönor, 1 förpackning kidneybönor, 1 liten burk majskorn (150 g), 1 liten röd paprika, 1 bit purjolök
Gott till: salsa/tacosås eller vitlöksyoghurt (salsa/tacosås ej inräknat i pointsen)
Gör så här:
Skär korven i sneda bitar och stek det i matfettet tills det får fin färg.
Gör under tiden bönsalsan: Skölj bönor och majskorn. Låt rinna av och lägg i en skål. Tärna paprikan och skär purjon i tunna skivor. Blanda ihop allt. Smaka av och salta och peppra eventuellt efter egen smak.
Gör en strut av tortillabrödet. Lägg bönröran i brödet och toppa med chorizobitar. Klicka eventuellt över lite tacosås eller yoghurtsås.
ViktVäktarna
- WW Points: 11 points per rulle med stor tortilla bröd och 9 points med medium stort tortilla bröd.