Tortillapizza med kycklingkebab

 

Får du också alltid rester över från tacokvällen? Hos oss blir det nästan alltid kvar tortillabröd, ost och tacosås och det brukar jag använda upp till goda quesadillas. Men nu kom jag på denna briljanta idé – att göra kycklingkebabpizza och det blev faktiskt gott. Snabbt, enkelt och gott. Jag tog hand om resterna, la lite kebab, lök och tomater och vips in i ugnen. Ledsen att bilden blev så tråkig, men jag ville hugga i pizzan medan den fortfarande var varm.

Till 4 tortillapizzor behöver man:

1 förpackning Kronfågel Kycklingkebabpizza

4 tortillabröd (stora)

2 dl tacosås (gärna stark för mer smak)

1 mindre gul lök

tomat

100 gram riven ost (12%)

Vitlökssås:

1 dl naturell yoghurt 0,5 %

liten bit pressad vitlök

salt

peppar

Gör så här:

  1. Stek upp kycklingkebaben enligt förpackningens anvisningar.
  2. Sätt på ugnen på 225 grader.
  3. Skär löken i tunna halvmånar.
  4. Skär tomaten i mindre bitar eller halvor.
  5. Lägg tortillabröden på två plåtar.
  6. Fördela ut tacosås, lök, riven ost, kycklingkebab och tomat över tortillabröden.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 5-7 minuter tills allt blir genomvarmt och osten smält.
  8. Gör under tiden vitlökssåsen.
  9. Häll yoghurten i en liten skål och pressa i vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.
  10. Ta ut pizzan när den är klar, ringla över lite vitlökssås och servera pizzan genast med lite sallad till.

ViktVäktarna:

  • WW Points: 14 points per pizza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.