Tortillaomelett/Eggwrap

 

Har ni testat detta? För ett tag sedan så gick det en trend på sociala medier om denna tortillaomelett eller eggwrap som det hette där. Jag testade att göra den åt mig och min man för att bara se hur det är. Ett perfekt sätt att använda upp tortillabröden om man har kvar det från någon tacomiddag. Jag fyllde tortillaomeletten med det jag hade hemma: lite tomater, paprika, bladspenat, lök och chili för att få lite smak. Du kan använda detta recept som en grund eller bas, fyll det sedan med vad du själv önskar. Det här är ett bra sätt att variera frukosten med eller när man vill ha en enklare och lättare lunch eller middag. Receptet är till för 1 portion men går bra att dubblera. Det är dock enklast att följa receptet som det är och sedan göra om det till nästa portion.

Till 1 portion behöver man:

1 tsk rapsolja

2 ägg

lite vatten

1 nävar färsk bladspenat

5 små körsbärstomater

lite röd paprika

lite purjolök om man har

lite chiliflakes för extra smak

salt och peppar

1 tortillabröd av mellanstorlek

Gör så här: 

  1. Knäck äggen och vispa upp det med lite vatten (typ 1-2 tsk). Vattnet gör omeletten lite fluffigare.
  2. Värm upp en stekpanna eller pannkakspanna med 1 tsk rapsolja.
  3. Häll i de uppvispade äggen och låt det fördelas över hela pannan.
  4. Strö över grönsakerna ovanpå och lägg tortillabröd som lock innan äggsmeten har stelnat helt.
  5. Vänd efter någon minut omeletten, ta gärna hjälp av en tallrik.
  6. Stek andra sidan i lite granna, bara så att brödet blir lite krispigt.
  7. Servera med en grönsallad till.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per tortillaomelett/eggwrap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.