Torskrygg med bacon och citronsås

 

Jag tycker att kombinationen mellan vit fisk, bacon, timjan och citron är oslagbar. Så gott! Att det även går fort att laga, typ klart inom 30 minuter, är också ett stort plus. Jag serverade fisken tillsammans med kokt potatis och kokta sommargrönsaker, en klassisk grönsaksblandning som finns i frysdisken.

Till 4 portioner behöver man:

4 bitar torskrygg

salt

peppar

timjan

½ paket bacon

rivet skal av ½ citron (spara citronen till såsen)

8 kokta potatisar

½ påse Sommargrönsaker från frysdisken

Citronsås: 

2 ½ dl matlagningsgrädde

salt

peppar

citronsaft efter eget tycke (jag har 2 tsk)

rivet skal av ½ citron

Gör så här:

  1. Värm upp ugnen till 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform med lite matfett så att fisken inte ska fastna.
  3. Lägg i torskryggen och krydda med salt, peppar och timjan.
  4. Riv citronskal över fisken.
  5. Skär baconet i mindre bitar och strö även över den.
  6. Ugnsbaka fisken i cirka 20 minuter eller tills den är fast och blivit vit.
  7. Gör under tiden såsen: Koka upp matlagningsgrädde och smaksätt den med rivet skal och saft av citron efter tycke och smak.
  8. Krydda med salt och peppar.
  9. Koka snabbt upp grönsakerna i bara någon minut så att blir varma.
  10. Servera fisken med kokt potatis, grönsaker och citronsåsen.

ViktVäktarna

  • WW Points: 7 points med 4% matlagningsgrädde, 10 points med 10% laktosfri grädde, 11 points med 15% matlagningsgrädde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.