Torsk med nudelwok
2023/11/14
Recept i repris!
Jag är med i en Viktväktargrupp på Facebook och där blev jag inspirerad att göra denna rätt. Jag har aldrig förr lagat fisken på detta sätt och resultatet blev riktigt gott. Jag testade mig fram, tog det jag hade hemma och så här blev resultatet:
Detta behövs till 4 portioner:
600 g torsk (gärna ryggfilé)
600 gram frysta wokgrönsaker
4 tsk olja
1 1/1 tsk ingefära (pulver) eller färsk
2 msk japansk soja
1 -2 tsk sambal oelek (eller efter eget tycke)
4 portioner (à 40 gram) okokta äggnudlar
salt och peppar
4 msk Thai Sweet Chili Sauce
Gör så här:
- Dela varje ryggfilé i tre bitar och fräs den sedan i matolja.
- Salta och peppra. Lägg torsken åt sidan när den är klar.
- Koka upp vattnet till nudlarna.
- Fräs wokgrönsaker i samma panna som torsken fast på lite högre värme.
- Krydda med sojan och ingefäran, om du har färsk ingefära så är den att föredra. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
- När grönsakerna har fräst färdigt så kan du lägga tillbaka fisken i pannan och blanda.
- Stäng av värmen på plattan. Lägg nudlarna för kokning och passa dem för de blir klara på bara någon minut.
- När nudlarna är klara så är det bara att blanda ihop allt och servera det lite med Thai sweet chili…o en grönsallad så klart.
- Hoppas det smakar.
ViktVäktarna
- WW Points: 8 points per portion.
Föregående
5 kommentarer
Nadja
Tusen tack Anna för att du återkommer och berättar vad du och din familj tycker om recepten. Jag uppskattar det såååå mycket.
Kram Nadja
Anna
Gott!
Gick hem hos alla, inklusive mina två tonåringar.
Nadja
Svar till Linda: Jag är så tacksam för att du återkommer med feedback på det provsmakar. TACK! / Nadja
Linda Bergstrand
Gjorde det här till middag i dag. jätte gott, jag som inte alls är förtjust i fisk tyckte att det var gott!
Ann Sofi Matsafari
Gott:)