Tonfisksallad med avokado och bönor

 

En snabblagad proteinrik tonfisksallad på fina filébitar (skipjack) med avokado och kidneybönor. Fisken har jag smaksatt med lite citron, salt och peppar. Grönsakerna tar du efter vad du har hemma eller så följer du receptet nedan.

Till 2 portioner behöver du:

2 burkar tonfisk filéer i vatten (Abba Skipjack)

2 tomater

1 bit ekologisk gurka

2 salladslökar

1 paprika

1 ekologisk morot

1 avokado

kidneybönor

några skivor citron + lite citronsaft

ev lite salt och svart peppar

Gör så här:

  1. Välj de grönsaker du önskar, riv och skär dem i lagom stora bitar.
  2. Blanda ihop alla grönsaker tillsammans med valfri mängd kidneybönor och fördela det sedan på tallrikar eller skålar.
  3. Öppna tonfisken och töm dem på vatten.
  4. Lägg tonfisken bredvid grönsakerna.
  5. Krama över lite citronjuice och om du önskar kan du även salta och peppra lite.
  6. Skiva upp någon skiva citron ifall du så önskar och servera salladen med lite gott bröd till.
  7. Enkel, snabblagad sallad som passar till varma sommardagar.

TIPT! Lägg till ett kokt ägg för att det ska bli mer mättande

ViktVäktarna

  • WW Points: i denna sallad så räknas endast avokadon: 3 points för en halva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.