Tonfisksallad

 

En riktigt varm sommardag så är denna tonfisksallad perfekt. Jag själv är inte så förtjust i tonfisk men med lite citronsaft på, så går det bra. Tonfisk i vatten är en mager proteinkälla som samtidigt är nyttig. Välj dock en konserv som är MSC-märkt, så vet du att den innehåller fisk som är fiskad på hållbart sätt. Tonfisk generellt kan innehålla onödigt mycket tungmetaller och då är tonfisk på burk bättre än färsk. För att göra salladen lite matigare så hade jag även i en varsin kokt potatis, använd gärna färsk potatis om du har det. Annars kan man lägga till vilka grönsaker som helst, ta det du har i kylen. Jag har inte använt någon dressing utan pressade över lite citron istället och det blev gott och fräscht. Mängden grönsaker bestämmer du helt själv. Jag hoppas att du kommer att prova detta recept.

Till 2 portioner behöver man:

2 st potatis/färsk potatis

2 ägg

1 burk tonfisk i vatten

isbergssallad

körsbärstomater

gurka

gul eller röd lök

röd eller grön paprika

gröna ärter

majskorn

citron

Gör så här: 

  1. Börja med att koka potatisen om du inte har det redan. Skär den i mindre bitar så går det fortare.
  2. När potatisen är färdigkokt så kan du salta lite och ställa den åt sidan för att svalna.
  3. Koka äggen och skär dem sedan i halvor.
  4. Skölj och ansa alla grönsaker. Hacka och skär grönsakerna i lagom stora bitar.
  5. Fördela allt i två djupa tallrikar eller skålar.
  6. Salta och peppra lite och avsluta med att pressa över lite citron.

ViktVäktarna

  • WW Points: 2  points per portion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.