Tikka Masala kycklinggryta

 

Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. Till det kan man servera basmatiris eller doppa naanbröd till. Det är hur gott som helst! Rätten är även perfekt till matlåda nästa dag.

Detta behöver du till 4 portioner:

500 g kycklingfilé, 1 röd paprika. 1 burk Santa Marias India Tikka Masala Cooking Sauce, 2 tsk matolja, 15 stycken cashewnötter

Gör så här:

Strimla kycklingfilén och fräs den i lite matolja tills den börjar få färg. Kärna ur paprikan och strimla även den, tillsätt den då kycklingen börjar bli färdig för den ska endast mjukna lite men ändå har kvar lite tuggmotstånd. Häll i såsen och låt allt puttra ihop i några minuter.  Krossa cashewnötterna lätt och strö över i pannan. Servera gärna grytan till basmatiris, naanbröd och eventuellt raita. Det kan inte bli snabbare och lättare vardagsmat eller vad säger ni?

PS! Nötterna kan naturligtvis uteslutas vid allergi.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per portion enligt receptet ovan. Lägg till points för ris/naanbröd. Om man inte vill ha cashewnötter på så blir det 4 points.

Instagram: Nadjaskitchen

Facebook: Nadjaskitchen.se

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.