Teriyakilax med sesamfrön och grönsaker
2024/03/12
Här kommer ett härligt recept på lax med sesam och teriyakisås. Rätten är mycket enkel att göra och dessutom snabblagad, klar på typ 20-25 minuter med förberedelsetid inräknad. Gott att servera till är till exempel Sesam- och chilinudlar, ris eller potatis. Receptet är för 2 portioner men går att dubblera om så önskas.
Till 2 portioner behöver man:
2 laxfiléer
1 dl teriyakisås
1 msk sesamfrön (eller efter eget tycke)
frysta sommargrönsaker efter eget tycke
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg laxen i en ugnsform och salta lite lätt.
- Häll teriyakisåsen över fisken och strö sedan över sesamfrön.
- Fördela grönsakerna runt om fisken och salta lite lätt om så önskas.
- Stek laxen i cirka 12-15 minuter (beroende på ugn). Laxen är som saftigast vid en innertemperatur på 50 grader.
- Gott att servera till är nudlar, potatis, pak choi, broccoli och mycket annat.
ViktVäktarna
- WW Points: 4 points per portion. Lägg till points för tillbehör så som nudlar, potatis eller liknanse.
Föregående