Tacopizza på tortillabröd

 

Släng aldrig resterna från tacomiddagen utan ta vara på dem och gör pizza dagen efter. Middagen är klar på typ en kvart. Använd överblivna tortillabröd och toppa pizzan med tacofärs, salsasås, olika grönsaker och riven ost. Grädda pizzorna i några minuter och sedan är det klart. Servera pizzorna med sallad, gärna pizza sallad för att göra det ännu godare.

Tips: om du vill göra en Tacopizza från grunden så hittar du receptet HÄR.

Till varje tortillapizza behövs det minst:

1 tortillabröd (medium storlek)

1-2 msk tacosås (valfri hetta)

3 msk tacofärs (stekt färs smaksatt med tacokrydda)

valfri mängd majs

valfri mängd hackad gul lök

valfri mängd hackad röd paprika

ca 40 gram riven ost

Gör så här:

  1. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Lägg tortillabrödet på plåten och lägg tacosåsen som grund istället för tomatsås.
  4. Fördela färsen, grönsaker och riven ost på brödet.
  5. Grädda 5-7 minuter eller tills osten har smält. Akta så att kanterna inte blir brända.
  6. Servera pizzan med en god sallad.
  7. Smaklig måltid.

ViktVäktarna

  • WW Points: 11 points per tortillapizza. I denna beräkning har jag räknat att 3 msk tacofärs är 50 gram 10 % nötfärs  och osten är 17 % (blir 10 points med 12%)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.