Sött snabbakat bröd
2020/09/17
Jag skulle vilja känna doften av nybakat bröd varje dag, men jobbar man heltid och dessutom behöver tänka på vikten så går det tyvärr inte. Det här är ett bröd som jag gjorde för många herrans år sedan och som jag nu har räknat ut points på. Brödet behöver ingen jästid eftersom den är bakad på bakpulver och bikarbonat. Den är lite mer kompakt och sötare i smaken och påminner om ”Filmjölkslimpa”.
Detta behöver du till en limpa:
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
3 dl tjock yoghurt 0 %, tex grekisk eller turkisk
lite matfett till att smörja brödformen
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser.
- Rör i sirap och yoghurt. Det ska bli en kletig smet så tillsätt eventuellt 1 extra matsked yoghurt.
- Klicka smeten i en smord 1 1/2 liters brödform. Dekorera gärna med lite havregryn.
- Grädda i 150 grader i 1 timme.
- Låt brödet svalna ordentligt innan du skär den i skivor.
ViktVäktarna
- WW Points: 52 points för hela brödet. Vid 10 skivor så blir det 5 points per skiva.
Föregående
6 kommentarer
Caroline
Detta skall jag göra i morgon bitti 😀
Linas blogg - Mat & Foto
Det här brödet ska jag absolut prova! Det allra bästa är ju att man har allt hemma vanligtvis (förutom yoghurt, men som tur är ligger konsum 1 minut bort ;))
Jessy
Damn!! Så gött det såg ut å vara
å enkelt med! har yoggi över som ja ska baka upp så ja googla å sig bilden å sen läste ja och ja e fast ska genast skriva av receptet och göra det till veckan.
/J
just ja…behöver inte eg..men ja sparar din blogg som favorit 😀
Åsa/En Sida Med Mat
Måste prova!!!
Jag är också helt klart en ”mackoman”!!
Skulle aldrig fixa att utesluta bröd ur min kost!!
Jennie/Kalasgott
Bikarbonatbröd är fantastiskt gott och effektivt! Ser jättefint ut!
dennisMat
Ser mycket gott ut! Nybakat bröd med ost och mjölk….