Söta Äppelmazariner
2024/10/15
Att baka med äpplen är ju så gott. Om du gillar mandelsmak så ska du absolut prova dessa söta Äppelmazariner. Ta gärna en äppelsort som Granny Smith, då får du en fin brytning mot den övrigt söta mandelsmeten. Att göra egna mazariner är inte så svårt som det ser ut, så våga prova. Tro mig, om jag kan så kan även du.
Till 12 stycken mazariner behöver du:
Deg: 3 dl vetemjöl, 125 g kallt smör/margarin, 1/2 dl florsocker
Fyllning: 50 g rumsvarmt smör, 1 dl socker, 125 g riven mandelmassa, 2 ägg, 1 tsk mandelarom (Dr Oetker), 1 äpple
Gör så här:
- Blanda snabbt ihop degen till mazarinerna.
- Forma det till en rulle, linda in den och lägg i kyl cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela degen i 12 bitar och tryck ut dem i mazarin- eller aluminiumformar.
- Nagga dem lätt med en gaffel och ställ formarna i kylen medan du gör fyllningen.
- Rör ihop smör och socker till fyllningen.
- Blanda sedan ner riven mandelmassa och rör tills allt är fint ihop blandat.
- Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och smaksätt till sist med mandelarom.
- Fyll formarna nästan upp med smet och lägg en äppelklyfta i varje. Du kan skala äpplet om du vill men skalet ger en fin vacker brytning i formen.
- Strö eventuellt ett tunt lager socker över.
- Grädda formarna mitt i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter. Mazarinerna ska få fina gyllenbrun färg och smeten ska ha stelnat.
ViktVäktarna
- WW Points: 13 points per mazarin
Föregående
Middagsmeny vecka 42/2024
Nyare
3 kommentarer
Emma
Vad fina du fick dina! 🙂
påväg...
Åh fy tysan vad de ser goda ut. Det här var minsann ingen blogg för mig ser jag 😉
Men jag tänker kika in här ändå!
Jag jobbar med vikten jag åxå, lever jag på pulver just nu.. det funkar skitbra bara för att de är så himlans gott. Kör Slanka. Testade Cambridge innan, men Slanka slår allt. MUMS!
Kika gärna in hos mig..
Katarina
Så fina de blev! Ja, man kan absolut baka sina egna 🙂 Jag gillar att ha en klick sylt på botten!