Snöbollar
Dessa bollar är mycket enkla att göra. De smakar bäst kalla, så förvara dem i kylen. Om du inte vill rulla dem i kokos, så går det bra att rulla dem i strössel, nötkross eller varför inte i riven choklad. Snöbollarna är ganska mäktiga så gör dem inte för stora.
Till cirka 30 bollar behöver du:
125 g vit choklad, 100 g smör, 1 tsk vaniljsocker, 4 msk florsocker, kokos att rulla i (1 ½ dl)
Gör så här:
Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad. Chokladen får inte blir för varm eller koka. Klicka i små bitar av smöret och låt det smälta. Blanda väl. Tillsätt vanilj- och florsocker. Ställ massan i kylskåp en stund för att den ska stelna.
Forma till små bollar och rulla dem i kokos. Förvara bollarna i kyl och norpa åt dig en då och då….
ViktVäktarna
- WW Points: hela satsen har 122 points. Dela det med antalet bollar du gör, vid tex 30 st så får varje boll 4 points.
3 kommentarer
Nadja
Hej
Min första tanke är att chokladen kanske blev för varm. Vit choklad är mer värmekänslig än vilken annan choklad som helst. Sedan så ska du inte vispa utan blanda och röra ihop det hela. Smöret kan dela på sig när den står i kylskåpet och ska kallna med den går lätt ihop igen om man blandar och rör i smeten.
Men andra undran är om du fick ihop bollarna som du ska och det gick att rulla dem i kokos? Smakade de bra?
Nadja
Emma H.
Hej!
Har gjort detta receptet idag den 7/12 tillsammans med syster min och måste fråga, är det normalt att det ska se ut som att den skär sig?
Den vart jätte bra i slutet då vi vispade hela tiden men vi trodde vi hade klantat oss helt med receptet.
Därför frågar jag dig, gör man fortfarande rätt, helt ut efter receptet, trots att det ser ut som att den skär sig? 🙂
Ann-Britt
Ska göra dessa till Julhelgen! Gör nog både med vit och mörk choklad.
Ser så Goda ut!
Kram:))