Smördegsinbakad svamp- och purjolökslängd
2019/08/20
Dammar av detta recept i dessa svamp och kantarelltider. Denna längd är ett gott tilltugg till fredagens kalla öl eller mys. Den passar även toppen som förrätt om man vill bjuda på något gott men enkelt innan maten. Med en färdigkavlad rektangulär smördegsplatta är den mycket lätt- och snabblagad. Fyllningen kan varieras i det oändliga men denna gång hade jag champinjoner som behövde användas så det fick bli stommen till fyllningen.
Till en längd behöver man:
1 rektangulär färdigkavlad smördegsplatta (typ Ica’s 250 gram förpackning)
20-30 champinjoner
1 purjolök
2 1/2 dl crème fraiche lätt
salt och peppar
1 ägg till pensling
2 msk sesamfrö till garnering
Gör så här:
- Börja med att skiva champinjonerna och små fräsa den tills all vätska är borta.
- Skölj och skiva purjolöken. Lägg till purjolöken i pannan och små fräs även den en kort stund.
- Häll i crème fraichen, salta och peppra och låt den småputtra i några minuter så att smakerna träder fram. Låt svalna.
- Ta fram smördegsplattan och häll fyllningen som en sträng på ena långsidan och rulla sedan ihop.
- Lägg rullen på en bakpappersklädd plåt.
- Pensla med ägg och strö över sesamfrö (eller te.x riven ost som omväxling).
- Grädda längden i 225 graders värm (mitt i ugnen) tills den får fin färg, cirka 10-15 minuter.
- Dela längden i bitar och servera som tilltugg på en salladsbeklädd tallrik. Man kan även dela längden på 2-3 delar och äta den som en paj med en god blandsallad och en kall öl.
ViktVäktarna
- WW Points: hela rullen har 62 points enligt receptet ovan. Dela det med antalet bitar du skär upp. Tex vid 15 bitar = 4 points per bit.
Föregående
Middagsmeny 34/2019
Nyare
9 kommentarer
Jennie
Oj vad gott det ser ut… tänker att man kan byta ut champinjoner mot kantareller då frysen är full. Gott som fredagsmys kan jag tänka. Skall provas imorgon 🙂
bakmammorna
å den ser underbart god ut!! det måste jag prova!
Emilies Skafferi
Åhh detta lät verkligen gott, måste jag ta och pröva!
Becca
Oj! Gott!! 🙂 Din blogg inspirerar.
Ha det fint.
Sandra drömkaka
Åhhh så gott, det börjar riktigt kurra i magen!!
Emmas Kök
Vad spännande det här ser ut! Det kan nog vara något för mig att testa (gillar deg :))
Catherine
Oj! Ramlade in här av en slump… googlade efter seg rulltårta o hittade seg daim-kaka!
Och vilka läckra bilder sen… o recept! Jag blir ju alldeles sjuk! Härligt!
Hit kommer jag fler gånger! =)
Helena Ljunggren
Wow så gott det ser ut och tjusigt att titta på!!
Jessica
Ojojoj, vad god den ser ut, blev jättesugen.
Hoppas du får en bra helg!