Smördegsinbakad svamp- och purjolökslängd

 

Dammar av detta recept i dessa svamp och kantarelltider. Denna längd är ett gott tilltugg till fredagens kalla öl eller mys. Den passar även toppen som förrätt om man vill bjuda på något gott men enkelt innan maten. Med en färdigkavlad rektangulär smördegsplatta är den mycket lätt- och snabblagad. Fyllningen kan varieras i det oändliga men denna gång hade jag champinjoner som behövde användas så det fick bli stommen till fyllningen.

Inbakad svamp- och purjolökslängd

Till en längd behöver man:

1 rektangulär färdigkavlad smördegsplatta (typ Ica’s  250 gram förpackning)

20-30 champinjoner

1 purjolök

2 1/2 dl crème fraiche lätt

salt och peppar

1 ägg till pensling

2 msk sesamfrö till garnering

Gör så här:

  1. Börja med att skiva champinjonerna och små fräsa den tills all vätska är borta.
  2. Skölj och skiva purjolöken. Lägg till purjolöken i pannan och små fräs även den en kort stund.
  3. Häll i crème fraichen, salta och peppra och låt den småputtra i några minuter så att smakerna träder fram. Låt svalna.
  4. Ta fram smördegsplattan och häll fyllningen som en sträng på ena långsidan och rulla sedan ihop.
  5. Lägg rullen på en bakpappersklädd plåt.
  6. Pensla med ägg och strö över sesamfrö (eller te.x riven ost som omväxling).
  7. Grädda längden i 225 graders värm (mitt i ugnen) tills den får fin färg, cirka 10-15 minuter.
  8. Dela längden i bitar och servera som tilltugg på en salladsbeklädd tallrik. Man kan även dela längden på 2-3 delar och äta den som en paj med en god blandsallad och en kall öl.

Inbakad svamp- och purjolökslängd

ViktVäktarna

  • WW Points: hela rullen har 62 points enligt receptet ovan. Dela det med antalet bitar du skär upp. Tex vid 15 bitar = 4 points per bit.

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.