Små sockerkakor med vit choklad
Om en vecka så är det Alla Hjärtans Dag och vi alla har säkert någon som vi känner lite extra för. Varför inte baka dessa små sockerkakor till denne? Jag har använt små silikonformar och fått ut 10 små sockerkakor av denna sats. Därefter så smälte jag lite vit choklad, spritsade över den och strösslade med små Hjärtströssel. Servera sockerkakorna som de är eller garnera dem efter hur du vill ha dem, detta är bara ett litet förslag på hur man kan piffa upp dem. Och har ni inte små sockerkaksformar, så kan man göra en stor eller använda vanliga muffinsformar.
Till 10 stycken små sockerkakor behöver man:
Smet: 50 gram smör, 2 ägg 1 dl socker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl vatten (eller mjölk)
Garnering: 100 gram vit choklad, hjärtströssel (2 msk)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en liten kastrull och låt det svalna. Smörj formarna, tag gärna från smöret du redan smält, bröa eventuellt om du vill. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker eller citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda sockerkakorna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Känn efter med en sticka frö att vara säker på att de är klara.
ViktVäktarna
- WW Points: hela receptet har 105 points. Varje sockerkaka har 11 points med garnering och utesluter du det så blir det endast 6 points per sockerkaka