Sega chokladrutor
2008/08/25
Dessa chokladrutor är härligt sega med lite frasigare yta. Receptet kommer från boken Kladdkakor. Här serveras den med vaniljglass.
Sega Chokladrutor
100 g smör eller margarin, 2 ägg, 3 dl strösocker, 1 1/2 dl vetemjöl, 4 msk kakao, 1 1/2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver
Gör så här:
Smörj och bröa en ugnsform med måtten 20 x 25 cm. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 35 minuter i 150 grader.
Föregående
3 kommentarer
natz
åh, ser ju helt underbart ut! vad mycket goa grejer du har på din blogg 🙂
Nadja
Så där… nu har jag rättat till felet, såg att självaste receptet inte fanns med… sorry…sånt kan hända.
Nadja
lina
Men hur sugen blev jag inte nu då!!! Älskar ju kladdiga saker:)