Röd kasslergratäng

 

Kassler är bra. Den smakar mycket och är samtidigt mager. Om det är något så kallad ”fel” på den så är det möjligtvis salthalten, den är lite högre. Men det får man kompensera genom att salta lite mindre i övrigt. Att ha någon bit kassler i frysen är toppen för man kan använda den till så mycket. Allt från goda omeletter, till pizza och pasta. Tänk på att om man har fryst in en bit kassler så har den en tendens att samla på sig lite vatten. Därför är det bra att steka/bryna upp den lite så att vattnet dunstar bort. Här kommer en god gratäng med kassler, tomatsås och krämig ostsås.

Till fyra portioner behöver du:

500 g kassler, 300 gram okokt fjärilspasta, 2 salladslökar, 2 vitlöksklyftor, 400 g passerade tomater, 2 msk hackad färsk basilika, 2 msk smör, 1 msk vetemjöl, 4 dl mellanmjölk,1 nypa salt, peppar, 150 g riven ost 17%, 2 dl vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tärningar. Skär även löken i små tärningar/bitar. Fräs alltsammans i lite matfett tills vattnet har dunstat ur kasslern. Häll i passerade tomater. Smaka av med basilika och eventuellt lite salt och peppar.

Smält smöret i en annan kastrull. Strö över mjölet och blanda det väl. Häll en deciliter mjölk i taget och blanda ordentligt mellan varven. Låt det koka upp och tag av från värmen. Blanda in den rivna osten och låt den smälta ner. Smaka eventuellt av med lite kryddor. Häll den okokta pastan i en gratängform och häll sedan över kasslern med tomatsåsen. Blanda ihop och häll sedan över ostsåsen. Blanda, häll i vatten och blanda igen. Gratinera i cirka 30 minuter (eller tills pastan har mjuknat). När halva tiden har gått så blanda gärna runt lite i gratängen och häll eventuellt lite mera vatten om pastan är halvmjuk. Hoppas det smakar!

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 73 points, vid 4 portioner så blir det 18 points per portion

 

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.