Rhode Island dressing

 

Här får du ett recept på hur du kan göra din egen Rhode Island dressing, perfekt till sommarens alla sallader. Det är hur lätt som helst. Gör gärna dressingen en stund innan den ska serveras, för då hinner smakerna komma till sin rätta. Receptet går att halvera om man så önskar. Dressingen förvaras i kyl och håller några dagar. Tips: om du önskar lite hetta så kan du ha i några droppar tabasco.

En sats dressing (minst till 4 personer om inte mer):

2 dl matlagningsyoghurt/grekisk yoghurt

2 msk majonnäs

3 msk chilisås

lite salt

nypa socker för att balansera upp syrligheten

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienserna tillsammans i en större skål.
  2. Låt det stå i kylen tills det ska serveras.
  3. Överbliven dressing förvaras i kylen i tätslutande burk eller flaska.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen har 5 points om man använder 0 % grekisk yoghurt och lättmajonnäs. Det blir 1 points per portion vid 4-5 portioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.