Räkcocktail i glas

 

Räkcocktail är en klassiker till förrätt som passar både till påsk, midsommar eller till nyårsafton. Att den dessutom går supersnabbt att göra är en stor fördel. Servera förrätten i skålar eller glas, beroende på vad du har hemma. Häll dressingen som blir över i en skål och ställ fram det vid serveringen, så att man kan ta mer om man så önskar.

Detta behövs till 4 portioner:

1 burk räkor i lake (nettovikt 360 gram) eller 500 gram räkor med skal

1-2 salladslökar

1 valfri bit sallad (isberg, plock eller liknande)

1 avocado

ca ½ gurka

1 krm svartpeppar

1 knippe färsk dill

1 citron

Citrondressing:

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

rivet skal och saft av 1 citron (saft mellan ½-1 citron beroende på tycke)

1 krm socker

2 krm salt

1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen, ställ kallt.
  2. Ta ut räkorna från laken och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala eventuellt räkorna om du använder räkor med skal.
  3. Skiva salladslöken.
  4. Strimla salladen.
  5. Halvera, gröp ur och skiva avocadon.
  6. Skala eventuellt gurkan och tärna den.
  7. Fördela ingredienserna i 4 glas.
  8. Ringla över med dressing, peppra och garnera med dill och citron.
  9. Servera och njut.

ViktVäktarna

  • WW Points (programmet från 2025): 6 points per glas (räknat på lätt crème fraiche och lättmajonnäs)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.