Mjuk Rabarberkaka

 

Passa på och baka denna ljuvligt goda sockerkaka med syrliga rabarber nu när det är säsong för dem. Skala stjälkarna om de är lite grövre. Om du bröar formen med kokos så får kakan en extra touch och blir supergod. Jag har använt mig av vanligt socker men tror det går bra att använda Stevia istället om man så vill. Annars tycker jag det är absolut värt det att byta ut smöret/margarinet till BreGott mellan för att få ner pointsen. Uträkning till oss ViktVäktare finns längre ner i detta inlägg.

Mjuk Rabarberkaka

Till en kaka med 8-10 bitar behöver du:

250 g rabarber (skurna i mindre bitar)

2 msk strösocker

150 g mjukt smör

1 1/2 dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

florsocker till garnering (1 msk)

ev kokos till att bröa formen med

Gör så här:

  1. Lägg rabarberbitarna i en vid kastrull, strö över 2 msk strösocker. Smält ner på svag värme, men inte längre än att rabarbern håller ihop.
  2. Rör smör och socker poröst.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
  4. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke för att sedan sikta ner det i äggsmeten. Blanda om försiktigt.
  5. Vänd ner rabarberbitarna i smeten och häll det sedan i en smord och bröad form (24 cm i diametern).
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 35-40 minuter. Känn med en sticka om kakan är torr efter 35 minuter.
  7. Låt kakan svalna innan du pudrar över med lite florsocker.

Mjuk Rabarberkaka

ViktVäktarna

  • WW Points: hela kakan har 135 points enligt receptet ovan och en bit blir 11 points vid 12 bitar.

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Anette
    Propoints finns bara i de äldre recepten/inläggen och de nya kommer bara ha smartpoints uträknade. Tack själv för att du tittar in på bloggen.

    Hälsningar Nadja

     
  • Anette Palmqvist

    Tack för ännu ett bra recept, så tacksam för att du är så duktig på att räkna ut både pro o smartpoints!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.