Quiche Lorraine med skinka

 

En Quiche Lorraine är så gott men problemet är att den har rätt så många kalorier om man gör efter ett originalrecept (se här). Men byter man ut lite produkter, så blir det magrare och gott ändå. Jag har bytt ut baconet mot extra rökt skinka, grädden mot mellanmjölk och valt ta magrare ost (17 %). Gott till lunch, middag eller matlåda dagen efter. Glöm inte att servera sallad till och jag brukar även alltid ha lite keso.

Mager Quiche Lorraine - skink och ostpaj - propoints - viktväktarna - mittviktväktarna -

Du behöver detta till 1 paj (6 bitar):

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör/margarin

2 msk vatten

Fyllning:

140 g skinka

125 g ost 17%

2 ägg

2 1/2 dl mellanmjölk

1 krm salt

1 krm paprika

några tag med pepparkvarnen

Gör så här:

  1. Hacka ihop pajdegen snabbt för hand. Börja med mjölet och tillsätt matfettet skuret i små bitar och till sist vattnet. Att använda matberedaren går också bra. Låt degen vila svalt i minst 30 minuter eller tryck ut den i en pajform och låt den stå i frysen i 15 minuter.
  2. Grädda pajskalet i 225 grader i 8-10 minuter eller tills skalet är fast. Låt svalna.
  3. Skär skinkan och ost i strimlor eller tärningar. Fördela dem över pajdegens botten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll över i pajskalet.
  4. Grädda pajen i 225 grader i cirka 20 minuter eller tills äggstanningen fått färg och är fast. Servera pajen med en god blandad sallad.

Mager Quiche Lorraine - skink och ostpaj - propoints - viktväktarna - mittviktväktarna -

ViktVäktarna

  • WW Points: Hela pajen har 93 points enligt receptet ovan med smör (81 med margarin 80%).Vid 6 portioner= 16 points med smör och 14 points med margarin.

2 kommentarer

  • Nadja

    Camilla, den riktiga Quiche Lorraine är just med bacon och det är så himla gott. Kul att ni tyckte om det. / Nadja

     
  • Camilla

    Mkt lättlagad o god paj! Gick till och med hem hos sambon. Ikväll lyckade vi till det med lite bacon, nästa gång testar vi med enbart skinka

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.