Quiche Lorraine

 

En riktig klassiker är denna paj med ost och bacon (eller skinka) och den känns lite bortglömd, så när dottern sa att hon var sugen på paj blev denna tillagad på en gång. Så enkel, så god och så underbar tillsammans med en god sallad till.

Du behöver detta till 1 paj:

Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g smör, 2 msk vatten

Fyllning: 140 g bacon (skinka), 150 g ost (12%), 3 ägg, 2 1/2 dl grädde/mjölk, 1 krm salt, 1 krm paprika, några tag med pepparkvarnen

Gör så här:

Hacka ihop pajdegen snabbt för hand. Börja med mjölet och tillsätt matfettet skuret i små bitar och till sist vattnet. Att använda matberedaren går också bra. Låt degen vila svalt i minst 30 minuter eller tryck ut den i en pajform och låt den stå i frysen i 15 minuter. Grädda pajskalet i 225 grader i 8-10 minuter eller tills skalet är fast. Låt svalna.

Skär baconet och ost i strimlor eller tärningar. Fördela dem över pajdegens botten. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll över i pajskalet. Grädda pajen i 225 grader i cirka 20 minuter eller tills äggstanningen fått färg och är fast. Servera quichen med en god blandad sallad.

ViktVäktarna

  • WW Points: denna paj har totalt 110 points med bacon, 12 % ost och mellanmjölk. Dela det med antalet bitar du skär upp. Om du byter ut baconet mot skinka så blir det 92 points för hela pajen.

14 kommentarer

  • Ann-Britt

    Hej Nadja!

    Vill tacka för ännu ett gott Recept! Provade Pajen i går och den var Så GOD!

    Nu är det inte många timmar kvar på det gamla Året!
    Vill passa på att önska Dig Ett Riktigt Gott Nytt 2013!

    Kram:))

     
  • Ann-Britt

    Hej Nadja!

    Så många goda recept du lagt in! Tusen Tack!
    Alla rätter ser så goda ut så det blir till att testa flera av dom!

    Vill också på att önska en God Fortsättning!

    Kram:))

     
  • Ida

    Den här pajen kommer serveras hemma hos oss idag.. och jag ser verkligen fram emot det! Låter verkligen supergot =)

     
  • Marita Berggren

    Precis det här klassiska receptet har jag kört i över 20 år och här är den inte bortglömd utan ständigt älskad och uppskattad. Faktiskt har jag också testat broccoli och det blir riktigt gott. MMMMMMM

     
  • CiiLiiA

    Jättegott med paj! Tycker dock inte att vanlig smördeg är speciellt god. Jag brukar använda lite smör, mjöl och sedan kesella eller keso i degen. Blir fräschare. 🙂

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.