Pizzabullar
2024/07/23
Dessa pizzabullar är perfekta att göra när barnen har lov, men de passar även picknicken, stranden, utflykten, skidbacken eller att ta till när man är lite småhungrig och inte vill stå vid spisen. Gör ett lass en regnig dag och frys in vettja!
Till cirka 27-30 stycken:
Deg: 25 g jäst, 2 1/2 dl ljummet vatten, 1 msk olja, 1 tsk socker, 1 tsk salt, 2 ägg, ca 9 dl vetemjöl
Fyllning: 200 gram rökt skinka, 200 gram riven ost (max 17 %)
Tomatsås: 1/2 dl tomatpuré, 1/2 dl vatten, 2 klyftor vitlök, 3 msk olja, 1/2 tsk salt, 1/2 msk socker, 1/2 tsk mald svartpeppar, 1 tsk torkad basilika, 1 tsk torkad oregano
Gör så här:
- Lös upp degen i vattnet.
- Tillsätt olja, salt, socker och under omrörning.
- Tillsätt sedan nästan all mjöl, men spara lite till utbakningen. Använd gärna en maskin till detta och låt den arbeta ihop till en smidig deg i minst 5 minuter.
- Låt degen sedan jäsa under duk i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör under tiden tomatsåsen: Skala och hacka vitlöken. Fräs den sedan i olja i en stekpanna.
- Tillsätt resterande ingredienser innan vitlöken fått färg.
- Rör ihop till en tomatsås och ta av från värmen. Låt det svalna.
- Skär nu den rökta skinka fina små strimlor.
- Förbered sedan två plåtar klädda med bakplåtspapper med muffinsformar.
- Dags att baka ut pizzabullarna. Dela degen i två delar.
- Kavla ut varje del till en rektangel, precis som när man gör vanliga kanelbullar. Låt degen vara cirka 1,5 cm tjock.
- Bred sedan på tomatsåsen och sprid sedan skinka och ost över hela degen.
- Spara lite av osten till garnering.
- Rulla ihop degen och skär i cirka 2 cm breda bitar av rullen.
- Lägg bitarna i muffinsformar och låt jäsa dem jäsa till dubbel storlek.
- Pensla bullarna med lite olja och strö över resten av osten.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 15-16 minuter.
- Pizzabullarna går jättebra att frysa in.
ViktVäktarna
- WW Points: totalt har receptet 100 points. Vid 30 st bullar så får varje bulle 3 points.
Föregående
Crispy Chicken Wrap
Nyare
3 kommentarer
Nadja
Japp, dessa är perfekta att göra nu i höstmörkret.
Hälsningar Nadja
Cecilia
Så gott, perfekt nu ju
Gunilla Vogel
Ser väldigt gott ut dvs måste bakas!! 🙂