Pitabröd

 

Jag har bakat och provat en hel del recept på pitabröd men ingen har hittills varit bra. De flesta fick inte det där inre tomrummet så att man kunde fylla dem utan de gick bara sönder. Hos Hallon och Blåbär fann jag detta recept och jag blev tvungen att testa det. Pitabröden blev kanongoda! De köpta pitabröden bleknade på en gång gentemot dessa.  Och bäst av allt – de kunde fyllas utan större problem. Tack för receptet 😀 . Dessa  kommer att bakas igen i mitt kök.

Pitabröd

Detta behöver du till cirka 10-12 stycken:

50 g jäst, 4 dl ljummet vatten, 1 dl ljummen mellanmjölk (laktosfri), 1 msk socker, 1 tsk salt, 2 msk olivolja, cirka 12 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Häll vatten och mjölk över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter. Om du använder maskin – låt maskinen  jobba med degen ordentligt och tillsätt inte all mjöl på en gång. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Utkavlad pitabröd

Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10-12 bitar. Kavla ut varje bit till rundlar, ca 14 cm i diameter.

Pitabröd under jäsning

Sätt ugnen på 225°. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och jäsa ytterligare 20-25 minuter under bakduk.

Pitabröd

Grädda bröden mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dom svalna på galler under bakduk. Fyll pitabröden med t.ex kebabflis, cevapcici, kycklingstrimlor, hamburgare, sallad, dressing och grönsaker eller annat som du tycker om.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen är 89 points. Dela det med antalet pitabröd du gör. Vid 12 st blir det 7 points styck.

20 kommentarer

  • Nadja

    Stort tack för din återkoppling, uppskattar det väldigt mycket.

    Hälsningar Nadja ❤

     
  • Nadja

    Andre…så gott det där lät! Pitabröd fyllda med kycklingfilé o goa grönsaker /Nadja

     
  • Andre

    Mina är i ugnen nu..Och väntar på att bli fyllda med kycklingfiler och grönsaker!!!
    Längtar!!!!!!

     
  • dhiba

    super fina, jag bruker baka bröd hemma o det är nästan som dina goda pitabröd fast vi kallar den SAMMON.

     
  • Ylva

    Hej!
    Jag hittade detta receptet när jag googlade pitabröd, haha, och testade att göra dem för första gången idag. Det blev jättebra, så tack för att du delade med dig! Jag använde en del rågmjöl istället för bara vetemjöl och gjorde 18 stycken lite mindre bröd. Jag ska definitivt göra dem igen!

     
  • Mejsel

    Vad bra med ett recept som någon annan testat och godkänt 🙂 Ska baka någon dag.
    Känner dock att jag inte skulle ha läst den här bloggen nu mitt i natten för nu blev jag ju hungrig 😛
    Vad fina bilder du har förresten!

     
  • Fröken Dill

    Å, jag måste göra ett gäng för att ha i frysen under semestern. Perfekt att ta fram vid alla möjliga tillfällen! Som snacks till dipp, fyllda typ kebab eller med grönsaker och annan god röra, med wokade grönsaker och yoghurtsås… Mums och stort tack för tipset!
    Hälsar fröken Dill

     
  • Karin W

    Åh vilka fina du fått till! Mina blir lite knöligare om jag säger så. Håller med om att de blir 1000 gånger godare än köpta.
    Ha en riktigt trevlig midsommar!
    Karin

     
  • Therese

    Hej
    Ang dubbelnougatsåsen så lägger jag ut den i kväll…
    Riktigt gott blev det..
    Trevlig midsommar och vi håller tummarna för att solen ska lysa..

     
  • Carro

    Jag kan tänka mig att de är mycket goare än de man köper i butik, för ack så torra de är ! Hembakat slår allt 🙂 Jessica har så många fina recept .. Särskilt en Daimpaj jag hittat där har gjort succé ! =)

     
  • Jessica

    Visst var dom goda, att köpa finns nästan inte på värlskartan efter vi testade dessa.

    Måste baka dom nån dag, var ett tag sen nu!

    Hoppas du får en bra onsdag!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.