Philly Cheese Steak Sandwich

 

Ett gammalt recept (2015) från mästerkocken Amirs kokbok: ”Smart Skräpmat”. Den är godkänd och jag misstänker att Amir försök få till det enligt hur man serverar det i New York. Jag skulle bara vilja ha lite mera kryddor i och lagar jag rätten en gång till så lägger jag säkerligen i även med vitlök. Ni får provlaga och se själva om ni håller med mig.

Philly Cheese Steak Sandwich-amir-mästerkock-smart skräpmat-kokbok-viktväktarna-vvtillsammans-propoints-sandwich

Till 4 portioner behöver man:

2 gula lökar, 2 paprikor, 500 g lövbiff, 4 baguetter à 15 cm, 1 msk smör, 1 msk olivolja, 1 hönsbuljongtärning, 2 dl riven cheddar 17%, salt, svartpeppar

Gör så här:

 Skala löken. Strimla lök och paprika och skär lövbiffen i 1 cm stora strimlor. Sätt ugnen på 200 grader och grilla baguetterna 5-6 minuter tills den blir knaprig.

Philly Cheese Steak Sandwich-amir-mästerkock-smart skräpmat-kokbok-viktväktarna-vvtillsammans-propoints-sandwich

Hetta upp en djup stekpanna och fräs lök och paprika i smör och olivolja. Lägg i köttet och buljongtärning när löken och paprikan börjar bli mjuk. Fräs på hög värme 5-6 minuter tills köttet är ordentligt brynt.

Philly Cheese Steak Sandwich-amir-mästerkock-smart skräpmat-kokbok-viktväktarna-vvtillsammans-propoints-sandwich

Ta av stekpannan från värmen och lägg i ost och rör om på en gång så att den inte skär sig. Salta och peppra, rör om. Dela baguetterna på längden. Lägg på köttet och servera med sallad. Hoppas det smakar!

ViktVäktarna:

  • WW Points: 13 points per baguette (2 halvor) enligt receptet ovan

5 kommentarer

  • Sussi Hägg

    Oj ja det låter ju toppen
    Jag tyckte också att det va väldigt lite med en halva var hahaha
    Ha en bra helg

     
  • Anne-Charlotte

    Det ser jättegott ut Det blir bår fredagsmiddag – fattar jag det rätt då att man får två halvor var med fyllning?
    Tack för att orkar laga & räkna ut åt oss ”latmaskar” utan egen fantasi ( pratar om mig själv nu)

     
  • Nadja

    Hej Sussi
    Det stämmer mycket riktigt att i kokboken står det 2 baguetter till 4 personer. Men jag tyckte det var så lite för så mycket propoints så jag dubbelkontrollerade med receptmakaren på webben. Där blir det 9 pp / portion med 2 baguette och 12 pp/ portion med 4 baguetter. Så jag antar att det är en tryckfelsnisse där. Bra eller hur?

    Jättekul att höra att du gillar bloggen =) TACK!

    /Nadja

     
  • Sussi Hägg

    Har tittat på din blogg mycket……jättebra sida och många smarriga recept har jag lagat härifrån
    Älskar att du skriver pp
    Jag köpte också Amirs kokbok……jösses så mycket smarrigt man vet ju inte vad man vill prova först
    Men i min bok står det 2 baguetter till 4 personer
    Vilket ska det vara tror du?
    Tack för en jättebra sida
    Kram Sussi

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.