Persiljebiffar med kokt potatis och gräddsås
Efter all sommarmat så smakade detta så himla gott måste jag säga. Om du inte gillar persilja så kan du smaksätta dem med en annan ört typ timjan, oregano eller basilika. Alla tre örterna är mycket goda att blanda i köttfärsen för att piffa upp den.
Detta behöver du till 4 portioner:
500 g nötfärs 10%, 1 tsk salt, 2 krm grovmalen svartpeppar, ca 1/2 tsk paprikapulver, 1/2 dl finhackad persilja (frysen går också bra), ev lite vatten, 4 portioner kokt potatis
Gräddsås: 1 tsk smör, 1/2 msk mjöl, 2 dl matlagningsgrädde, 1/2 tsk kinesisk soja, 1 msk kalvfond, 2 msk vatten, salt, svartpeppar
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienserna och gör så biffar av köttfärssmeten, späd med lite vatten om du tycker att smeten är för tjock. Stek dem i lite matolja tills de får färg på båda sidorna. Servera gärna med kokt potatis och med gräddsås.
ViktVäktarna
- WW Points: 12 points per portion med 4 % grädde och 14 points med 10 % laktosfri matlagningsgrädde.
7 kommentarer
Hanna
Okej:) Får se hur dom blir idag =)
Nadja
Svar till Hanna:
Du får göra dem hur tjocka du vill men ju tjockare desto längre stektid. Jag brukar testa dem genom att sticka ner en gaffel i köttbiten och se vilken färg saften har, är den rosa så måste den stekas vidare och om den är klar och genomskinlig så är den färdig.
Hanna
Ska man steka dom länge för att dom ska bli inuti också? Dom ser ganska tjocka ut.
Jessica
Jag håller med dig, det blir ju lite skillnad på sommar och höstmat. Husamnskost kan man ju aldrig få för mycket av, så härligt gott!
pilla
Pannkakstårtan såg härlig ut!
Linda
Låter gott med persilja i, men även med oregano, basilika , timjan, får ta och göra dessa biffar någon dag
Martina
Gott! Pannbiffar funkar i alla lägen och kan ju smaksättas på 100 sätt!