Patricks köttfärsrulle med skinka och ost
2020/09/11
Här kommer ett recept från 2017: en köttfärslimpa gjord på ett lite magrare sätt men ändå riktigt god. Den är dessutom väldigt lättlagad, sköter sig liksom själv i ugnen och även perfekt som bjudmat. Smaklig måltid!
Till 4 portioner behöver du:
400 g nötfärs 10 %
1 tsk flytande margarin 80%
1 1/2 msk potatismjöl
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 dl matlagningsgrädde
8 tunna skivor rökt skinka
6 skivor ost (max 17 %)
ca 1 msk soja
salt
peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda färs med margarin (om du inte har flytande går det bra med vanlig bordsmargarin), potatismjöl, ägg, pressad vitlök (eller hackad), grädde, salt och peppar.
- Platta ut färs röran till en rektangel eller fyrkant på ett bakplåtspapper.
- Fördela skinkan och osten på färsen och rulla ihop som en rulltårta. Spara gärna lite av osten och lägg det ovanpå.
- Lägg rullen med bakplåtspappret på en plåt.
- Pensla rullen med soja och grädda den i cirka 35-40 minuter. Låt rullen stå och kallna i 5-10 minuter innan du skär i den.
- Servera gärna köttfärsrullen med kokt ris tillsammans med majs, gräddsås och andra grönsaker.
ViktVäktarna:
- WW Points: 9 points med 4% grädde (eller laktosfri mellanmjölk) och 10 points med 10% laktosfri grädde.
Föregående
6 kommentarer
Maria Fredsvinge
Hej Nadja!
Blev så förvånad när jag såg detta recept – det var jag och min man som skickade ett av våra favoritrecept till VV för många år sedan och de gjorde om det och publicerade i kokboken 🙂
Så kul att du gillar det!
Tips: Jättegod med kycklingfärs oxå – bäst dagen efter faktiskt 😉
Mvh Maria & Patrick
Nadja
Hej Marie,
Riset är inte inräknad då den inte finns med i receptet. Man får lägga till sp för det.
Hälsningar Nadja
Marie
Är ris inräknat i 8 sp?
Tack för många bra recept, och att du gjort jobbet så jag vet sp-värdet (förut pp)!
Tracy
Det är så gott 🙂 har bjudit många på denna, verkligen uppskattande
Nadja
Hej Sofie, Självklart ska det stå 35-40 minuter. Tack för att du påpekade det, jag rättar till det på en gång.
Kram Nadja
Sofie
”Pensla rullen med soja och grädda den i cirka 35-40 grader. Låt rullen stå i 5-10 minuter innan du skär i den.”
Först står det 200 grader sedan 35-40 grader.. Menar du 35-40 minuter? 🙂 Detta recept måste provas!