Pasta med kyckling i god sås
2023/01/20
Pasta och en god sås är aldrig fel. Här har jag kombinerat kyckling, vitlök, senap och lite persilja i en god krämig sås. Prova dig fram med senapen så att den inte tar över allt för mycket. Den är rätt så snabblagad och passar även i matlåda till dagen efter.
Till 4 portioner behöver du:
700 gram kycklingfilé
1 tsk olja
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 msk hackad persilja
2 vitlöksklyftor
2 ½ dl matlagningsgrädde
1-2 tsk fransk senap (dijonsenap)
4 portioner kokt pasta (6 dl om du är ViktVäktare)
Gör så här:
- Koka pastan enligt förpackningen.
- Strimla under tiden kycklingfiléerna och fräs den i olja i en stekpanna.
- Salta och peppra. Lägg till persiljan och pressa i vitlöken.
- Tillsätt grädden och senapen.
- Låt allt koka ihop i några minuter och smaka av med eventuellt mera kryddor och senap.
- Fördela pastan och kycklingen i 4 djupa tallrikar.
- Pudra gärna över lite extra peppar eller persilja och servera pastan med en fräsch sallad till.
- Smaklig måltid!
ViktVäktarna
- WW Points: 5 points per portion med 4 % matlagningsgrädde och 7 points med 10 % laktosfrigrädde.
Föregående
Kålsoppa med köttfärs
Nyare
2 kommentarer
Nadja
Hej Kristina,
Stort tack för uträkningen för Lila plan, uppskattar det jättemycket 🙂
Kram Nadja
Kristina Elfström-Johansson
Skapade receptet i Lila. Det som ”kostar” sp för oss Lila är solrosolja 1 tsk = 1 sp, samt Matlagningsgrädde 4% 2,5 dl = 5 sp. Hela rätten blir då 2 sp. Jag har inte räknat på sp om man använder 10% eller 15%.
Det är så bra att få lite nya recept, lätt annars att man bara lagar samma, samma.
Mvh Kristina