Fjärilspasta med köttfärssås
En riktig Bolognese sås ska småputtras i timmar, ja så gör man i alla fall i Italien. Men min variant går lite fortare och är god ändå. Denna gång var vi hungriga som attan och ville få snabbt maten på bordet, så inga konstigheter blev det. Bara en enkel köttfärssås. Du kan naturligtvis lägga till rivna morötter, crème fraiche, svamp och annat om du så vill, men detta är en mycket god bas som jag rekommenderar.
Detta behöver du till 4 portioner:
500 g nötfärs 10 %, 1 gul lök, 1-2 pressade vitlökar, 500 g passerade tomater, oregano, svartpeppar, salt, ev riven ost
Gör så här:
Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Tillsätt nötfärsen när löken börjar få färg och bryn alltsammans tills färsen börjar snäppa. (Rör om då och då.) Tillsätt då passerade tomater, pressad vitlök och krydda sedan med oregano, salt och peppar efter smak. Låt allt puttra ihop i några minuter så att smakerna blandas ihop väl. Servera med nykokt valfri pasta. Strö eventuellt över lite riven ost, den gör susen måste jag få säga. Smaklig måltid! Nadja
Viktväktarna
- WW Points: 7 points för köttfärssåsen – lägg till points för pastan och eventuell riven ost
7 kommentarer
Nadja
Hej Maria
Jättekul att du gillar köttfärssåsen trots att den är väldigt enkel.
Ha det gott!
Hälsningar Nadja
Maria
Jaadu den köttfärsen har gjorts många många gånger, när det är bråttom o få fram mat (om man inte glömt o tina färsen vill säga) Vem har inte börjat steka på halvtinad färs när det kurrar i magen, jag bara undrar ^^. En riktigt god o snabblagad köttfärsås Tack!!! 🙂
Pingback:
Donni
Jag ska prova det snart.
kommer tillbaks om några minuter de se faktiskt gott ut 😀
anna
Gott, jag ska ha köttfärssås hemma i kväll.
Anna
Emilies Skafferi
Tack!:)
Rebecca
lite rödvin i gör susen! alt. lite soya (mörk) eller buljong!