Pasta Carbonara leggera
2021/07/20
Detta är en magrare variant av den klassiska rätten Pasta Carbonara. Jag har bytte ut den rökta sidfläsken till mager rökt skinka, har använt 17 % ost istället för parmesan och mellanmjölk istället för lite grädde. Resultatet blev en överraskande god och faktiskt en lite krämig Carbonara. En mycket bra vardagsrätt då den är snabblagad. Smaklig måltid!
Till 4 portioner behöver du:
100 g frysta ärtor,
240 g mager rökt skinka,
200 g okokt spagetti,
2 tsk olja,
1 hackad gul lök,
1-2 vitlöksklyftor,
2 ägg,
1/2 dl laktosfri mellanmjölk,
80 g riven ost 17 %,
salt och peppar
Gör så här:
- Tina ärterna medan du tärnar skinkan och hackar löken.
- Koka spagettin tills den är al dente och låt den rinna av.
- Hetta upp oljan i en vid stekpanna.
- Fräs lök, vitlök, skinka, ärter tills löken är mjuk och skinkan fått lite färg.
- Vispa ihop ägg och mjölk och vänd ner det i den nykokta varma spagettin.
- Blanda ordentligt så att det fördelas överallt.
- Vänd även ner osten och smaka av med salt och peppar. Spara gärna lite av osten för att strö det över på varje tallrik.
- Blanda nu även i skinkfräset och fördela sedan pastan i fyra djupa tallrikar. Strö ev. över lite ost.
ViktVäktarna
- WW Points: 9 points per portion.
Föregående
4 kommentarer
Nadja
Hej, ja detta är ett gammalt recept sedan tidigare. Den fanns nu med i middagsmenyn för denna vecka.
Hälsningar Nadja
Renée
Hej, har provat detta tidigare, du kanske har delat receptet förr? Min familj tycker mkt om klassisk carbonara med bacon och grädde. Men denna blev mkt omtyckt! Så nu gör jag denna magrare varianten.
Nadja
Hej Christina, Tack för din feedback, roligt att höra att du gillade pasta carbonaran.
Ha det gott! Nadja
Christina Apelgren
Hejsan!
Provade din pasta carbonara, såååå god!
Tack för många bra recept som är pp beräknade, det underlättar min vardag 🙂
Vänligen Christina Apelgren