Påskens kokosrutor

 

Påsken är nog vår näst största högtid och uppskattas av många, framför allt av barnen. Godis säljs som aldrig förr och ljuvliga små påskkärringar tittar fram. I affärerna så finns det redan påskpynt att köpa. Dom är så fina tycker jag, ska nog ta och kika på några och kanske köpa något nytt i år.

Påskens goda kokosruta

Påskens kokosrutor, 14-18 bitar:

Smet: 2 ägg, 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 5 msk vatten

Glasyr: 50 g smält smör, 1 dl strösocker, 1 äggula

Garnering: 1 – 1 1/2 dl kokosflingor, 1 liten burk konserverade mandarinklyftor (1 dl rena mandarinklyftor)

Ugn: 200 grader C

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vatten. Vänd ner detta i smeten. Bred ut smeten i en form med måtten 22x 33 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Gör glasyren: Blanda smält smör, socker och äggula. Bred glasyren över den varma kakan. Strö över kokos. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor. Garnera fint med mandarinklyftor.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 140 points med smör och 135 personliga points med 80 % margarin. Vid 18 bitar så blir det 8 points/bit.

9 kommentarer

  • Pialotta

    Ja Nadja.. det är ju de där Brysselkakorna som jag oxså åt mycket som barn och som jag bakat till mina barn.. numera barnbarn oxså.. de har döpt dom till Trollkakor:-) Jag gör dom ibland med olikfärgad karamellfärg.. du vet det är mums för ögat för små barn. I detta receptet har jag lagt till lite annat.. så gör jag ofta och testar mig fram.. blir lite mer som ens eget recept:-)
    Ha de fint.. tjingeling

     
  • Unga Morsan

    Ser helt underbart fina ut! Mums, mums! Men man kan knappt tro att det är påsk snart när man tittar ut genom fönstret och det är snödrivor överallt, haha.. 🙂

     
  • Mikaela

    Oj mums vad goda de såg ut! Hade själv tänkt ge mig på att baka ett gäng rutor snart. Fast mer som fast-kladdkake rutor med knaprigt toscatäcke. Vi får väl se hur det blir emd det 🙂

     
  • Pialotta

    De där var en helt ny variant för mig.. ser väldigt smaskiga ut.. idag ska jag baka, men vet inte vad ännu;-)
    Ha de fint i köket.. Pia med sin Lotta.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.