Påskens kokosrutor
Påsken är nog vår näst största högtid och uppskattas av många, framför allt av barnen. Godis säljs som aldrig förr och ljuvliga små påskkärringar tittar fram. I affärerna så finns det redan påskpynt att köpa. Dom är så fina tycker jag, ska nog ta och kika på några och kanske köpa något nytt i år.
Påskens kokosrutor, 14-18 bitar:
Smet: 2 ägg, 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 5 msk vatten
Glasyr: 50 g smält smör, 1 dl strösocker, 1 äggula
Garnering: 1 – 1 1/2 dl kokosflingor, 1 liten burk konserverade mandarinklyftor (1 dl rena mandarinklyftor)
Ugn: 200 grader C
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vatten. Vänd ner detta i smeten. Bred ut smeten i en form med måtten 22x 33 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Gör glasyren: Blanda smält smör, socker och äggula. Bred glasyren över den varma kakan. Strö över kokos. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor. Garnera fint med mandarinklyftor.
ViktVäktarna
- WW Points: Totalt har receptet 140 points med smör och 135 personliga points med 80 % margarin. Vid 18 bitar så blir det 8 points/bit.
9 kommentarer
Lena Svensson
Ja jag blev jättenöjd med tårtan, det är sockerpastan som gör det.
Kram lena
Pialotta
Ja Nadja.. det är ju de där Brysselkakorna som jag oxså åt mycket som barn och som jag bakat till mina barn.. numera barnbarn oxså.. de har döpt dom till Trollkakor:-) Jag gör dom ibland med olikfärgad karamellfärg.. du vet det är mums för ögat för små barn. I detta receptet har jag lagt till lite annat.. så gör jag ofta och testar mig fram.. blir lite mer som ens eget recept:-)
Ha de fint.. tjingeling
Lena Svensson
Ser sååå gott ut , det ska jag prova till påsk , eller före????? Ha en riktigt fin dag
Kram Lena
Unga Morsan
Ser helt underbart fina ut! Mums, mums! Men man kan knappt tro att det är påsk snart när man tittar ut genom fönstret och det är snödrivor överallt, haha.. 🙂
Mikaela
Oj mums vad goda de såg ut! Hade själv tänkt ge mig på att baka ett gäng rutor snart. Fast mer som fast-kladdkake rutor med knaprigt toscatäcke. Vi får väl se hur det blir emd det 🙂
Jessica
Ja, snart är det påsk, det går så otroligt fort. Kakorna ser jättegoda ut!
Åsa/ensidamedmat
Hej Nadja!
Såg din fråga ang. grahamsbullarna.Jo dom ska jäsa efter det ca 30 min.
Mvh Åsa!
Kalasgott
Ser jättefina och goda ut! 🙂
Påminner lite om silviakaka som jag älskar!
Pialotta
De där var en helt ny variant för mig.. ser väldigt smaskiga ut.. idag ska jag baka, men vet inte vad ännu;-)
Ha de fint i köket.. Pia med sin Lotta.