Paneng Gai
Detta är en av rätterna vi fick provsmaka på Thai-matlagningskvällen med Santa Maria som jag var på tidigare. Paneng Gai är wokad kyckling med sugar snaps smaksatt med thailänds het röd curry, galanga och kokosmjölk. Denna rätt är lite starkare i smaken men så god och väldigt snabblagad som de flesta thai-rätter är. Om du inte har en wokpanna så går det bra att använda en vanlig stekpanna med lite högre kanter. Fräs allt i omgångar så går det mycket fortare.
Du behöver detta till 4 portioner:
2 msk olja till stekning, cirka 400 g kycklingfiléer (fint strimlade), 70 g sugar snaps, 1 påse Santa Marias Thai Paneng Spice Mix, 1 burk (400 ml) Santa Maria Thai Organic Coconut Milk, 4 portioner äggnudlar
Gör så här:
Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den fått fin färg. När kycklingen nästan är klar tillsätter du sugar snaps. Strö över Paneng Spice Mix och häll på kokosmjölken. Koka äggnudlarna efter förpackningens ansvisningar. Blanda sedan ner nudlarna i woken och servera genast. Servera gärna med små citronskivor som dekoration.
ViktVäktarna
- WW Points: 10 points per portion med lätt kokosmjölk.
8 kommentarer
Pingback:
Jenny
Det ser jätte gott ut!
Nadja
Svar till Maggan:
Sugarsnaps är precis som söta sockerärter så du kan välja vilket du vill
maggan
Hej!
vad är sugarsnaps? Och var köper man det?
Detta recept gillar jag då vi älskar Thaimat här hemma.
Ha en bra dag!
Bara en kaka till...
Vad gott det ser ut, och vad sugen jag blev på thai-mat nu! Men ikväll är sambon matansvarig, han lagar Per Morbergs oxrullader som han lagade i sitt program förra söndagen. Jag laddar upp med lite vitt vin och bloggande i soffan! Hoppas du får en trevlig lördagskväll!
Jessica
Ser himla gott ut. Är så längesen jag åt thai så det får det bli nån dag.
Ha en bra dag!
MAdde
Ser otroligt gott ut:D
Tänkte även passa på att tipsa om tävlingn som pågår på min blogg just nu i sammarbete med mikadesign.se-du kan vinna underbara bakprodukter!
http://maddesmumms.blogg.se/2010/march/tavling-i-sammarbete-med-mikadesignse.html
Emmas Kök
Mums! Jag har bestämt att jag skall försöka laga asiatisk mat på lördagar så detta kanske jag skulle ta och prova i helgen. Ser verkligen ut att vara helt i min smak!