• 6-10 Points,  Pasta,  WW Points

    Pasta med kasslerfräs

    Här kommer en mycket enkel och snabb vardagsrätt. Medan pastan kokar så fräser du kasslern med lite grönsaker och sedan är det bara att blanda ihop det. Enkelt och smidigt. Denna rätt passar även bra att ha till matlåda dagen efter. Jag har smaksatt det hela med lite timjan och vitlök, men som alltid så kan man krydda med det man själv gillar eller är sugen på för tillfället. Glöm inte att servera en sallad till.

    Pasta med kasslerfräs, 4 portioner

    150 g champinjoner, 400 g kassler, 1 tsk olja, 3 tomater, 1-2 krm torkad timjan, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar, 2 1/2 dl kokt pasta per portion, ev pressad vitlök.

    Gör så här:

    Skölj och skiva champinjonerna. Strimla kasslern. Fräs champinjoner och kassler i olja i en stekpanna. Pressa i ev. vitlöken. Skölj och hacka tomaterna (jag skivade dem) och krydda med timjan. Låt tomaterna och timjan puttra med i stekpannan i ett par minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Servera kasslerfräset med den kokta pastan och en god sallad.

     

    ViktVäktarna

    • WW Points: 8 points per portion

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 3/2019

    Denna helg har varit en slapp helg och jag har bara laddat batterierna. Veckan som var, var en hektisk vecka med mycket stress och långa arbetsdagar. Värsta (arbetsmässigt) veckan på hela året och jag är så glad att den är över. Jag jobbar som redovisningsekonom i vanliga fall och vi har precis haft ett bokslut och avslutat år 2018. Men nog om det, för nu blir det fokus på hälsa, äta bättre och motion. Här kommer nästa veckas middagsmeny som jag hoppas ni ska gilla. Ha en bra vecka! Nadja

    Måndag: Pastawok med vitlökskyckling

    Tisdag: Äggpanerad aubergine (vegetariskt)

    Onsdag: Lövbiffswok Teriyaki ginger & sesami

    Torsdag: Kålsoppa med köttfärs

    Fredag: Fish Tacos

    Lördag: Filé- och potatisgryta med piripiri

    Söndag: Orientaliska färsspett

     
  • 11 och mer points,  6-10 Points,  Vegetariskt,  WW Points

    Halloumigryta med röda linser

    Jag tycker att Halloumi är gott men äter den inte så ofta på grund av att den är lite för dyr i points (ViktVäktarnas beräkningsrätt). Men om jag har lite points tillgodo, så passar jag på. Denna gång så provade jag att göra en Halloumigryta med röda linser, mättande och gott. Du väljer själv om du vill ha ris till eller inte. Denna rätt går jättebra att ha till matlåda nästa dag.

    Till 4 portioner behöver man:

    1 dl torra röda linser, 200 g halloumi, 1 liten burk majs, 1 röd paprika, 1 gul lök, 1 tsk rapsolja till stekning, 2 msk tomatpuré, 2 ½ dl matlagningsgrädde, 2 dl passerade tomater, 1 tsk torkad timjan, salt och peppar

    Gör så här:

    Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Om du vill ha ris till, lägg det på kokning nu,

    Skär halloumin i centimetertjocka stavar och paprikan i bitar. Hacka löken. Stek löken några minuter och tillsätt sedan paprika och halloumi. Tillsätt majs, tomatpuré, grädde, passerade tomater,  timjan och ev socker för att balansera upp syran från tomaterna. Sila bort vattnet från linserna och rör ner dem. Koka upp och låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ris och sallad.

    ViktVäktarna

    • WW Points: med 10 % laktosfri grädde blir det 11 points per portion och med 4 % matgrädde så blir det 8 points per portion. Lägg till points för ris.
     
  • 0-5 Points,  Matiga pajer,  Vegetariskt,  WW Points

    Glutenfri Kesopaj

    Ni som följer mig på Instagram (@Nadjaskitchen) fick se att jag testade göra en paj som endast har 5 points per bit. Syftet var att testa själva pajskalet som är gjord på kikärtor. Resultatet blev godkänt av både mig och min man. Pajskalet blev jättebra. Jag blev lite orolig då den var ganska kladdig ogräddad, men resultatet blev precis som vanlig pajdeg gjord på smör och vetemjöl. Man känner lite av smaken från kikärtorna, men det kan bero på att själva fyllningen har milda och lena smaker. Fyllningen kan man variera efter tycke och smak. Jag kommer absolut testa att göra denna paj med en annan mer smakrik fyllning och se hur det blir då. Jag delade pajen i 4 bitar och blev riktigt mätt av den. Om det blir någon bit över så är den perfekt till matlåda nästa dag, men går också bra att frysa in.

    Till 1 paj behöver man:

    Pajdeg: 2 tetror kikärtor, 2 ägg, 2 msk majsstärkelse, 1 msk rapsolja, 1 msk vatten, salt, peppar och vitlökspulver efter smak

    Fyllning: 200 gram cottage cheese 0,2 %, 3 ägg, 150 gram riven ost 12%, 1 bit zucchini, 1 bit röd paprika, 1 bit purjolök, 1 tsk rapsolja, salt, peppar

    Gör så här:

    Börja med pajdegen: Skölj kikärtorna och ha ner dem i en matberedare. Knäck i äggen och ha i majsstärkelse, olja, vatten och kryddor. Kör till en smet. Bred ut kikärtsmeten i en smord (eller använd bakplåtspapper) pajform med avtagbar kant, ca 25 cm i diameter. Förgrädda i 200 grader i cirka 15 minuter.

    Förbered fyllningen med att skära upp zucchinin, paprikan och purjolöken. Fräs grönsaker i 1 tsk olja så att de får lite färg men inte blir helt mjuka. Salta och peppra. Rör ihop keso/cottage cheese med ägg och det mesta av den rivna osten (spara lite till topping). Smaka av med salt och peppar. Fördela grönsaksfyllningen först i pajskalen och häll sedan keso och äggblandningen över. Toppa med lite riven ost.

     

    Grädda pajen mitt i ugnen med 200 grader värme i cirka 30 minuter. Känn gärna med en sticka att fyllningen har stelnat. Servera pajen med en god härlig sallad!

    Viktväktarna:

    • WW Points: hela pajen är 19 points och vid 4 bitar så blir det 5 points per bit.

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 2/2019

    Första veckan i 2019 är nu till ända. Här kommer en ny middagsmeny för nästa vecka så att ni kan planera er vardag. Mitt tips är att ni provar att göra Potatis- och salladslöksoppan, den är mycket god och passar perfekt även till matlåda dagen efter. Om den har tjocknat till under natten så kan man späda ut den lite med vatten när man värmer upp den. Prova gärna även fisken, supergod den med. Önskar er bra vecka. /Nadja

    Följ mig gärna även på Instagram: @Nadjaskitchen

    Måndag: Potatis och salladslöksoppa (vegetariskt)

    Tisdag: Kyckling med bacon och senapssky

    Onsdag: Fisk i god chilisås med paprika, gräslök och ost

    Torsdag: Chiliburgare med bröd

    Fredag: Kycklingquesadillas

    Lördag: Salsamarinerade kotletter

    Söndag: Fläskfilégryta med gräslöksost

     
  • 0-5 Points,  Fisk och skaldjur,  WW Points

    Ugnsbakad torsk med grön ärtkräm

    Jag kikar igång året med ett fiskrecept som är helt pointsfri. Gör gärna ärtkrämen i förväg och låt den stå kallt så att smakerna hinner komma fram ordentligt. Servera kokt potatis eller mos till, det blir jättegott, och så grönsaker förstås.

    Till 4 portioner behöver man:

    4 bitar torskrygg, 100 gram gröna ärter, ½ dl Larsas 0 % yoghurt, ½ (liten) bit vitlök, 1 tsk saft av lime, salt, svartpeppar, citronpeppar, vitlökspulver

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 175 grader. Tina torskryggen och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt, citronpeppar samt vitlökspulver. Ställ åt sidan. Lägg de frysta ärtorna i kokande vatten, låt de sjuda i 2 minuter och låt de sedan rinna av och svalna. Sätt in torsken i ugnen och låt den ugnsbakas i cirka 15-20 minuter, beroende av ugn.

    När ärtorna svalnat så lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med yoghurten, 1/2 vitlöksklyfta och limesaft, Kör till en slät smet i en mixer/matberedare och smaka av med salt och svartpeppar. Servera torsken med ärtkrämen och gärna kokt potatis till.

    ViktVäktarna:

    • WW Points: 0 points per portion
     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 1/2019

    God fortsättning! I och med all frosseri under julen så vill jag vara lite hälsosammare och tänka på vad jag stoppar i mig. Jag började med checklistan redan den 27 december för att bryta mina dåliga vanor som jag snabbt lyckades bygga upp. Första dagen gick dåligt, för mycket sug efter allt gott men dag två gick bättre. Jag tar en dag i taget och gör mitt bästa av det. Det viktiga är att jag skriver ner allt för att ha koll. Jag har nu planerat en middagsmeny med middagar som har max 8 smartpoints (pizzan), många har lägre points än så. Man kan behöva lägga till points för t.ex. potatis, pasta eller ris om man vill ha det. En liten kickstart så att säga för att komma i bättre vanor. Jag kan också tipsa er om middagar med endast 1 smartpoints (det finner du HÄR) och med endast 2 smartpoints (det finner du HÄR). Önskar er alla ett Gott Nytt ÅR och hoppas ni vill följa bloggen även under 2019! Kramar Nadja

    Måndag: Fläskfilé Provencale (supergott!)

    Tisdag: Capricciosa på Liba bröd

    Onsdag: Kycklingminutfilé med paprikapestosallad 

    Torsdag: Svampfylld squash (vegetariskt)

    Fredag: Fisk med vitt vin och gröna ärtor

    Lördag: Kycklingchili

    Söndag: Köttfärsjärpar med timjan och grönsaker i tomatsås

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 52/2018

    Middagsmenyn för årets sista vecka kommer här. Det är dessutom en riktig julvecka. Men denna middagsmeny är inte helt anpassad efter det, just för att man ska kunna välja själv om man vill följa menyn eller äta julmat. Vilket det är blir så vill jag önska er alla som följer bloggen en riktig fin GOD JUL! Kram Nadja

    Julskinka med sena

    Måndag: Julskinka med broccoli och morotsgratäng

    Tisdag: Köttfärsrulle med skinka och ost

    Onsdag: Ugnsbakad lax med spenat och vinsås

    Torsdag: Svampfyllda Quesadillas (vegetariskt)

    Fredag: Pastagratäng (ta vara på resterna av julskinkan)

    Lördag: Kycklinggratäng med mango och curry

    Söndag: Baconlindade järpar med vitkålsgratäng

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 51/2018

    Det är inte många middagsmenyer kvar att göra i år. Jag tror det är typ en till utöver denna. Det kommer alltså även en till vecka 52 (julveckan), för av erfarenhet så vet jag att man tröttnar ganska snabbt på all julmat och vill ha något annat istället. Bra va? Sköt nu om er och stressa inte för mycket. Kram Nadja

    Måndag: Kokt fisk med äggsås

    Tisdag: Jamie Olivers vitlökspanerade kyckling

    Onsdag: Falafel i tunnbrödrulle

    Torsdag: Bucatini med falukorvstubbar

    Fredag: Tortillapizza med köttfärs

    Lördag: Kokt högrev med pepparrotssky

    Söndag: Senapspanerade lammkotletter med varma druvor och oliver

     
  • 6-10 Points,  Kött,  WW Points

    Biff Stroganoff

    Biff Stroganoff är något som jag gillar men tillagas konstigt nog inte så ofta. När det gäller nötkött så vill jag ha det välkokt/tillagat, det finns inget värre än segt nötkött. Därför lät jag köttet nästan puttra i 45 minuter innan det fick fräsa upp. Receptet nedan är mellan 4-6 portioner så det blir över till lunchlåda också.

    Biff Stroganoff

    Mellan 4-6 portioner:

    800 g finputsat nötkött (t.ex. fransyska eller innanlår), 1 stor lök, 1-2 vitlöksklyftor, 1 msk olja, 2 msk vetemjöl, 1 1/2 dl tomatpuré, 1 röd paprika, 1 1/2-2 msk senap, 4 dl matlagningsgrädde, 2 dl vatten, salt, peppar

    Gör så här:

    Strimla den finputsade nötköttet i strimlor, ju tunnare desto snabbare tillagas det. Låt det snabbt fräsa i en kastrull med oljan. När det börjar fräsa så häller du i vatten så att det täcker köttet. Låt puttra tills köttet är mjukt. Häll i mer vatten om så behövs. När vattnet är borta och köttet är mjukt så lägger du till hackad lök, vitlök och paprika. Låt det fräsa ihop i någon minut.

    Biff Stroganoff

    Pudra över mjölet och blanda väl. Häll över matlagningsgrädden och därefter även vattnet. Tillsätt sedan smaksättningarna: tomatpuré och senap. Låt det puttra ihop. Smaksätt även med salt och svartpeppar efter eget tycke. Servera antingen med ris, potatis eller pasta. Glöm ej salladen bredvid.

    ViktVäktarna

    • WW Points:
    • med 10 % laktosfrigrädde så är det 11 points vid 4 portioner och 8 points vid 6 portioner.
    • Med 4 % grädde så är det 8 points vid 4 portioner och 5 points vid 6 portioner.
    • Lägg till points för tillbehör så som ris, pasta eller potatis.