• 0-5 Points,  11 och mer points,  6-10 Points,  Köttfärs,  WW Points,  WW Points 2025

    Fetaostfyllda färsspett

    Trots det kalla vädret (bara några grader plus), så ger solen mig energi och vårkänslor. Det fick mig att trolla fram detta recept: Fetaostfyllda färsspett som grillas/steks i ugn. Till spetten har jag serverat ugnsstekt potatis och vitlöksyoghurt att doppa allt i, så gott.

    Till 4 portioner:

    500 gram nötfärs (10%)

    100 gram Apetina 3% (eller annan fetaost)

    1 ägg

    2 msk chilisås tomat

    1 vitlöksklyfta

    ca 1 tsk salt

    2 krm svartpeppar

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 250 grader (grill).
    2. Blanda färsen med smulad fetaost/salladsost, ägg, chilisås, pressad vitlök, salt och peppar till en slät smet.
    3. Forma till smala järpar utefter träspett, gärna blötlagda om de är av trä.
    4. Lägg på plåt med bakpapper.
    5. Grilla högt upp i ugnen i cirka 5- 10 minuter, vänd gärna efter halva tiden.
    6. Servera spetten eventuellt med ugnstekt potatis, lite vitlöksyoghurt och sallad.

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025):
      • Med 5-10% nötfärs: 1 points per portion
      • Med 12 % nötfärs: 9 points per portion
      • Med 20% nötfärs: 13 points per portion
    • WW Points: 8 points per portion vid 4 portioner. Lägg till points för tillbehören så som potatis m.m.
     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny vecka 11/2022

    Det är mycket gott i veckans meny. Jag upprepar nog denna mening väldigt ofta, men jag säger det för jag tycker att det är så. Korvstroganoff, Stekt fisk med potatismos, Kotlett med ugnstekt potatis – hur kan inte det vara gott?! Ha nu en solig och varm vecka. / Kram Nadja

    Måndag: Korvstroganoff a la VV

    Tisdag: Italienska tortillabåtar

    Onsdag: Fisk med potatismos och bönsallad

    Torsdag: Phad Thai med kyckling

    Fredag: Ugnsgratinerad kassler med pasta

    Lördag: Pepparkotlett med ugnstekt potatis

    Söndag: Helstekt fläskfilé med valfritt tillbehör

     
  • 0-5 Points,  Fisk och skaldjur,  WW Points

    Fisk med vitt vin och gröna ärtor

    Fisk är både lätt- och snabblagat och dessutom  nyttigt, så varför tillagar vi det inte oftare? Här hemma är det inte alla som gillar fisk med starkare smak så som t.ex. lax, men de flesta gillar vit fisk. Och den kan man verkligen variera hur mycket som helst. Denna rätt gick verkligen fort att tillaga, tror minsann det gick fortare än att koka potatisen. Prova så får ni se!

    Till fyra portioner behöver du:

    cirka 400 gram ärter, 1-2 morötter, salt, 1 msk olja, 1 gul lök, 1 vitlök, 1 dl vitt matlagningsvin, 500 gram vit fisk (torsk eller annan fisk), 3 krm timjan, svartpeppar

    Gör så här:

    Börja med att koka ärterna och skivad morot i en separat  kastrull. Om du vill servera potatis till så lägger du även den på kokning. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs det i en traktörpanna/kastrull med lite matfett. När löken har mjuknat lite häller du i vinet och låter det koka med i cirka en minut. Skär under tiden fisken i mindre bitar och lägg den sedan i pannan/kastrullen. Krydda med salt, peppar och timjan. Låt småkoka i cirka 10 minuter. Mot slutet häller du i de gröna ärterna och sedan är det klart! Servera gärna med kokt potatis, citron och lite persilja.

    ViktVäktarna

    • WW Points: 1 points per portion. Lägg till points för potatis eller liknande om det serveras till.

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny vecka 10/2022

    Då var det dags för en ny meny och denna vecka blir det mycket gott. Jag ser verkligen fram emot Chili con carne, fredagens Teriyaki, Potatismoussakan och den Gratinerade kycklingen på söndagen. Alla dessa rätter är bland mina favoriter och har ni inte provat dem – så gör det.

    Måndag: Veganska Ärtbollar i mild tomatsås

    Tisdag: Gröna fisken

    Onsdag: Pastawok med vitlökskyckling

    Torsdag: Chili con carne

    Fredag: Lövbiffsteriyaki med Phak Choi sallad

    Lördag: Potatismoussaka

    Söndag: Gratinerad kyckling med chili och oregano

     
  • 0-5 Points,  Kyckling/Fågel,  Pasta,  WW Points,  WW Points 2025

    Ungersk paprikakyckling

    Jag tröttnar aldrig på kyckling, kan äta det flera gånger i veckan. Detta recept har smaker från Ungern och Balkan, då det finns ajvar relish i såsen. Här hemma brukar vi oftast välja stark ajvar men det går lika bra med mild. Denna rätt passar till allt: pasta, potatis, ris, bulgur och matvete. Det är bara att välja det du föredrar mest (eller har points för).

    Till fyra portioner behöver du:

    • 500 g kycklingfilé
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 bit purjolök (gärna den gröna delen)
    • 1 röd paprika
    • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
    • 1 ½ dl Ajvar Relish
    • salt
    • peppar

    Gör så här:

    1. Skär kycklingfilén i strimlor och fräs den i matfettet.
    2. Strimla paprikan och fräs tillsammans med kycklingen.
    3. När kycklingen är klar så häller du i grädden och blandar även i ajvar.
    4. Skär purjolöken i tunna skivor och låt den koka med.
    5. Smaka av såsen lite salt och peppar.
    6. Låt det koka ihop någon minut så att smakerna blandar sig väl.
    7. Servera såsen med valfritt tillbehör och en god sallad.

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025):
      • Med 4 % matlagningsgrädde: 3 points per portion
      • Med 10 % laktosfri matlagningsgrädde: 5 points per portion
    • WW Points: 5 points per portion om man använder 10 % laktosfri grädde och 3 points med 4 % grädde.
     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny vecka 9/2022

    Inget tips om soppa denna vecka utan jag tipsar er istället om en snabblagad middag: Falafelsallad med tabbouleh och ajvaryoghurt. Det här en god måltid som blir klar inom en halvtimme. Medan bulgur kokar sig mjuk, så förbereder du resten. Är du sugen på pizza? Prova att göra en Capricciosa på Liba bröd och se om du gillar det. Det blir inte som en pizzeria pizza men sååå mycket magrare.

    Måndag: Fiskgratäng med spenat och purjolök

    Tisdag: Falafel med tabbouleh

    Onsdag: Nasi Goreng med kyckling

    Torsdag: Bräckt kassler med spenat- och ostpasta

    Fredag: Capricciosa på Liba bröd

    Lördag: Kotletter med gremolata

    Söndag: Chilibiffar med pepprig gräddsås

     
  • 6-10 Points,  Kött,  WW Points

    Ostfylld kassler

    Här kommer en favorit i repris: Kassler fylld med ost, soltorkade tomater, vitlök och basilika som sköter sig själv i ugnen på en kvart. Hela rätten går nog på mindre än en halvtimme. Här serveras den med potatisgratäng men det går nog lika bra med färsk potatis, potatissallad, pasta eller bara sallad. En rätt med mycket smak för lättare luncher/middagar.

    Ostfylld kassler

    Till 4-6 portioner (6 bitar) behövs det:

    minst 600 gram kassler, 5 bitar soltorkad tomat i olja, 1 tsk finhackad färsk basilika, 2 vitlöksklyftor, 150 g riven ost 17%

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär kassler i 6 tjockare bitar. Skär en skåra i varje bit.

    Ostfylld kassler

    Förbered fyllningen genom att finhacka tomatbitarna. Blanda sedan ihop tomat, basilika och riven ost. Pressa i vitlöken och blanda ordentligt.

    Ostfylld kassler

    Fördela blandningen i skårorna. Lägg kasslern i en smord ugnsform. Gratinera/stek i ugnen i cirka 10-15 minuter.

    Ostfylld kassler

    ViktVäktarna

    • WW Points: en ostfylld kasslerbit är 8 points med 17 % ost och 7 points med 12 % ost.

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny vecka 8/2022

    Jag fortsätter med att tipsa er om goa soppor. Denna vecka är det en soppa med chorizokorv och smak av taco. Den är väldigt god och mättande och du kan lätt göra den helt vegetarisk genom att byta ut korven mot ett vegetariskt alternativ. / Kram Nadja

    Måndag: Kassler med stuvade morötter

    Tisdag: Krispiga kycklingbitar med currydip

    Onsdag: Fisk med mandel- och osttäcke

    Torsdag: Mexikansk chorizosoppa

    Fredag: Cannelloni med spenat och keso

    Lördag: Kyckling i dragonsås

    Söndag: Bifteki med vitlöksyoghurt

     
  • 6-10 Points,  Kyckling/Fågel,  Mexikanskt,  WW Points

    Kycklingquesadillas

    Kycklingquesadillas, perfekta när man vill äta något lättare, variera tacomiddagen eller när man har kyckling över från tidigare middag. Servera dem med en god sallad till och det blir kanon.

    Till fyra portioner (4 stora eller 8 halvmånar) behöver du:

    500 gram kycklingfilé

    8 tortillas (storlek medium)

    cirka 2 dl salsasås (styrka efter eget tycke)

    ½ dl majskorn

    100 gram riven ost

    Gör så här:

    1. Strimla kycklingen och stek den i en panna.
    2. Tillsätt salsasåsen och majsen och rör om.
    3. Fördela röran på tortillabröd. Det blir bäst om du fyller tortillabrödet på ena halvan, strör över lite ost och viker över brödet så att de blir som halvmånar.
    4. Stek tortillabröden i eventuellt lite matolja i någon minut på varje sida så att de får fin färg och osten smälter.
    5. Servera med en god fräsch och krispig sallad.

    TIPS! Du kan även ha dem på ett buffébord, tacobord eller som lite snack en sen kväll. Skär upp dem då i mindre bitar.

    ViktVäktarna

    • WW Points: 10 points vid 4 portioner med 12 % ost

     

     
  • 0-5 Points,  Fisk och skaldjur,  WW Points

    Hemmagjorda fiskpinnar med gräslöksyoghurt

    Vad detta va gott! Gör egna hemmagjorda fiskpinnar och njut av dem. Jag har valt att göra pinnar av finaste torskrygg, men naturligtvis så kan man välja vilken fisk man själv vill. Jag har dessutom ugnsbakad dem i ugn för att slippa använda matfett vid stekningen.

    Till 4 portioner behöver man:

    Fiskpinnar:

    500 gram torskrygg

    8 msk ströbröd

    1 stort ägg

    salt

    peppar

    Gräslöksyoghurt:

    2 dl turkisk eller grekisk yoghurt (0%)

    2 msk majonnäs (lätt)

    salt

    peppar

    2 msk finhackad gräslök

    Gör så här:

    1.  Börja med att blanda ihop alla ingredienser till Gräslöksyoghurten. Ställ den sedan i kyl i väntan på att resten ska bli klart.
    2. Lägg eventuell potatis på kokning.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Skär torskryggs filéerna i två delar på längden.
    5. Vispa upp ägget lätt för hand med lite lite salt, spä ut det eventuellt med lite vatten.
    6. Blanda ströbröd med lite salt och peppar.
    7. Doppa fiskbitarna först i ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
    8. Lägg den panerade fisken på en bakpappersklädd plåt och ugnsstek fisken i cirka 25-30 minuter. Vänd gärna på fisken efter halva tiden.
    9. Servera fisken med nykokt potatis, gräslöksyoghurten samt lite goda grönsaker.

    ViktVäktarna

    • WW Points: 2 points per portion. Lägg till points för potatis eller liknande.