Ostfylld kassler
Här kommer en favorit i repris: Kassler fylld med ost, soltorkade tomater, vitlök och basilika som sköter sig själv i ugnen på en kvart. Hela rätten går nog på mindre än en halvtimme. Här serveras den med potatisgratäng men det går nog lika bra med färsk potatis, potatissallad, pasta eller bara sallad. En rätt med mycket smak för lättare luncher/middagar.
Till 4-6 portioner (6 bitar) behövs det:
minst 600 gram kassler, 5 bitar soltorkad tomat i olja, 1 tsk finhackad färsk basilika, 2 vitlöksklyftor, 150 g riven ost 17%
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kassler i 6 tjockare bitar. Skär en skåra i varje bit.
Förbered fyllningen genom att finhacka tomatbitarna. Blanda sedan ihop tomat, basilika och riven ost. Pressa i vitlöken och blanda ordentligt.
Fördela blandningen i skårorna. Lägg kasslern i en smord ugnsform. Gratinera/stek i ugnen i cirka 10-15 minuter.
ViktVäktarna
- WW Points: en ostfylld kasslerbit är 8 points med 17 % ost och 7 points med 12 % ost.
7 kommentarer
Nadja
Anna, det låter jättegott med såsen till, tack för tipset =)
/ Nadja
Anna
Tack Nadja det var jättegott
Åt kokt färskpotatis till.
Gjorde en kall sås på turkisk yoghurt och sweet chili sås till resten av familjen.
Nadja
Zandra: Tack för feedbacken, uppskattas jättemycket av både mig och de andra läsarna.
Hälsningar Nadja
Zandra
Detta goda recept testades ikväll. Så himla gott!
Nadja
Ellinor: Vilket toppenbetyg! Tackar så mycket / Nadja
Ellinor
Super gott var det!! 5/5
Ida
Så gott de er ut 🙂