Ost- och tomatpaj
2016/10/21
Här kommer ytterligare ett paj recept. Denna gång på en god vegetarisk och matig paj. Smaksättningen kan man egentligen variera på många olika sätt. Här är den smaksatt med lite mango chutney, men du kan t.ex. byta ut det mot lite sambal oelek och få lite sting istället. Styrkan på osten väljer du själv, men här passar det bättre men en lagrad ost. Gott är det i alla fall och passar både till lunch, middag eller på buffébordet.
Till en paj behöver man:
Pajskal:
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
125 gram kvarg 1%
50 gram flytande margarin 80%
2 msk vatten
1 krm salt
1 msk ljusa sesamfrön
Fyllning:
ca 10 cocktailtomater
3 ägg
3 dl mellanmjölk (laktosfri)
2 msk mango chutney
150 g riven lagrad ost (17%)
salt, peppar, paprikapulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga den.
- Förgrädda pajskalet i ugn (mitten) i cirka 7-8 minuter.
- Halvera tomaterna under tiden.
- Vispa samman alla ingredienserna till fyllningen, inte tomaterna.
- Fördela tomaterna i pajskalet och häll över äggblandningen över tomaterna och grädda i ugn, cirka 30-40 minuter. Fyllningen ska ha stelnat och pajen ska ha fått en vacker färg.
- Servera pajen tillsammans med en grönsallad.
ViktVäktarna
- WW Points: Hela pajen har 55 points. Vid 6 bitar så blir det 9 personliga points per bit.
Föregående
Knäckig smuläppelpaj
Nyare