Nougat- och sesampinnar
Detta recept fann jag i en gammal väggalmanacka från Mat Magasinet och Dan Sukker. Dessa sesampinnar såg så grymt goda ut på bilden att jag var bara tvungen att göra dem själv. Mina sesamfrön verkar dock har smält ner i den varma smeten och syns inte alls på bilden. Men goda var dom och jag kan även tänka mig dem som julgodis inför kommande jul.
Till cirka 30 stycken behöver du:
2 dl strösocker, 1/2 dl cane syrup/rörsockersirap, 100 g smör, 3 msk vetemjöl, 1 dl sesamfrön, 200 g mjuk nougat till garnering
Gör så här:
Blanda socker, sirap, smör och mjöl i en kastrull och låt sjuda under omrörning i 2-3 minuter. Rör i sesamfröna. Bred ut smeten på ett smort bakpapper till en platta ca 20 x 30 cm. Hyvla den mjuka nougaten med en osthyvel över den varma smeten. Låt stelna. Skär i lagom stora munsbitar.
Viktväktarna
- WW Points: hela satsen har 187 points. Dela det med antalet bitar du skär upp. Tex. vid 50 bitar så får varje bit 4 points.
7 kommentarer
stina
gjorde dessa idag. använde vanlig sirap. det gick också bra. mycket goda och mycket mäktiga.
Nadja
Linda! Tack själv som kikar in här på min lilla blogg.
Hälsningar Nadja
Linda
Vilka grejjer du har!!Måste tacka så jätte mycket för all underbar inspiration som din sida ger!!
Kanel och vanilj
Ser goda ut!
Kokboksgruppen
Verkar jättegott! Det ser ut lite som snickerskakor.
Amy's piece of cake
Så smarrigt, yummie!!
Katarina
Wow, de här ser verkligen goda ut!