Nasi Goreng med kyckling

 

Detta är ett lättlagat recept som passar perfekt till vardags: Nasi Goreng med kyckling. Rätten kan varieras hur mycket som helst, ta de grönsaker du gillar där hemma, lägg till nötter om ni så önskar, byt ut kycklingen mot räkor eller servera Sweet Chili sås till. Gör så som du tycker om där hemma hos dig. Perfekt även att ha med i matlåda dagen efter.

Nasi Goreng med kyckling-nadjaskitchen.se-propoints-viktväktarna-kyckling-ris

Till 4 portioner behöver du:

500 g kycklingfilé

2 tsk sambal oelek

3 tsk rapsolja

1 gul lök

3 stora vitlöksklyftor

1 bit purjolök

1 bit röd paprika

100 gram rökt skinka

1 tsk socker

3-4 tsk soja eller ketjap manis

2 ägg

6 dl kokt ris (480 gram)

ev 1/2 citron som tillbehör

Gör så här:

  1. Börja med att koka riset om du inte redan har kokt, ungefär 2 okokt.
  2. Strimla kycklingfilén i mindre bitar och stek den tillsammans med hackad gul lök i 2 tsk av rapsoljan (spara 1 tsk).
  3. Tillsätt sambal oelek och låt den fräsa med.
  4. Skär vitlök, paprika i mindre bitar och låt det också få fräsa med.
  5. Lägg till sist ner skivad purjolök och tärnad skinka tillsammans med sockret och fräs ytterligare en minut.
  6. Tillsätt nu det kokta riset och smaksätt med salt, peppar och ketjap manis eller den soja du har hemma.
  7. Vispa upp äggen.
  8. Hetta upp 1 tsk olja i en stekpanna och stek äggen under omrörning så att det blir trådigt.
  9. Vänd ner äggtrådarna i risblandningen och servera direkt.
  10. Servera med en grönsallad och eventuellt citron eller lime till.

Nasi Goreng med kyckling-nadjaskitchen.se-propoints-viktväktarna-kyckling-ris

ViktVäktarna

  • WW Points: 6 points (7 points om du använder ketjap manis).

7 kommentarer

  • Nadja

    Visst ska det vara klyftor, har rättat till i receptet. Tack för att du sa till.
    Hälsningar Nadja

     
  • Nadja

    Tack Ingela, det är precis så man kan göra, ta och minska Samba oelek och anpassa rätten efter din smak.
    Hälsningar Nadja

     
  • Ingela

    Den här rätten va god och lättlagad. Medans riset kokade gjorde jag iordning resten. Hade lite dressing till. Ska nog ta lite mindre Sambal nästa gång, blev lite starkt.

     
  • MariAnn karlsson

    Skall det verkligen var 3 stora vitlökarMenar du inte 3 stora vitlöksklyftorBlir väldigt osäker. Har aldrig gjort denna rätt tidigare men vet att den skall vara stark.

     
  • Nadja

    Hej Linda. Ketjap Manis är en indonesisk sojasås som man kan finna i varje livsmedelsaffär. Det är oftast en liten flaska och är bland de utländska smaksättarna. Du kan även välja att skippa den om du inte hittar den för den gör inte så stor sak i denna rätt. Hoppas att du kommer gilla rätten.
    Hälsningar Nadja

     
  • Linda

    Ketjap manis ~ är det en krydda Nadja? eller vart hittar jag det? Detta blir onsdagens middag

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.