Mustig svamppasta med baconströssel

 

Varsågoda, här kommer en pastarätt med svamp, baconströssel och god sås. Vi som följer ViktVäktarnas program kan byta ut baconet till Kalkonbacon för att få ner pointsvärdet.

Mustig svamppasta med baconströssel-matkasse-hemköp-svamp-pasta-smartpoints-viktväktarna-vvsmartmat-

Till 4 portioner behövs det:

2 fp bacon (200-280 g)

500 g champinjoner

1-2 st gula lökar

3 vitlöksklyftor

1 msk Bregott mellan

1/2 dl tomatpuré

1 msk majsstärkelse

1 ½ dl matlagningsgrädde (10%)

1 ½ dl laktosfri mellanmjölk

½ msk timjan

½ msk rosmarin

1 msk oregano

2 tsk kinesisk soja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 tsk balsamvinäger

4 portioner tagliatelle (40 gram okokt tagliatelle per portion om du följer ViktVäktarna)

Gör så här:

  1. Börja med att koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen till pastan. Lägg i pastan när vattnet kokar och koka efter anvisningarna på paketet.
  2. Skär baconet i 2 cm breda strimlor.
  3. Hetta upp en panna och stek baconet på medelhög värme till det är knaprigt, ca 5 minuter. Lägg åt sidan och låt rinna av på ett papper.
  4. Skär champinjoner i kvartar. Torrstek svampen 7 minuter i en traktörpanna på medelhög värme.
  5. Hacka under tiden gul lök.
  6. Tillsätt löken, 3 pressade vitlöksklyftor, smör och tomatpuré i pannan med svamp.
  7. Bryn det ytterligare i 2 minuter. Strö över majsstärkelse. Blanda.
  8. Tillsätt grädde, mjölk, timjan, rosmarin, oregano, kinesisk soja, salt och peppar.
  9. Låt puttra på svag värme i 2 minuter.
  10. Tillsätt balsamvinäger, rör om och ta bort från värmen.
  11. Servera pastan med svampsås och toppa med baconet. Glöm ej sallad vid sidan om.

ViktVäktarna

  • WW Points: med kyckling/kalkonbacon blir det 10 points/portion och med fläskbacon så blir det 18 points/portion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.