Mustig svamppasta med baconströssel
2024/08/30
Varsågoda, här kommer en pastarätt med svamp, baconströssel och god sås. Vi som följer ViktVäktarnas program kan byta ut baconet till Kalkonbacon för att få ner pointsvärdet.
Till 4 portioner behövs det:
2 fp bacon (200-280 g)
500 g champinjoner
1-2 st gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk Bregott mellan
1/2 dl tomatpuré
1 msk majsstärkelse
1 ½ dl matlagningsgrädde (10%)
1 ½ dl laktosfri mellanmjölk
½ msk timjan
½ msk rosmarin
1 msk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk balsamvinäger
4 portioner tagliatelle (40 gram okokt tagliatelle per portion om du följer ViktVäktarna)
Gör så här:
- Börja med att koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen till pastan. Lägg i pastan när vattnet kokar och koka efter anvisningarna på paketet.
- Skär baconet i 2 cm breda strimlor.
- Hetta upp en panna och stek baconet på medelhög värme till det är knaprigt, ca 5 minuter. Lägg åt sidan och låt rinna av på ett papper.
- Skär champinjoner i kvartar. Torrstek svampen 7 minuter i en traktörpanna på medelhög värme.
- Hacka under tiden gul lök.
- Tillsätt löken, 3 pressade vitlöksklyftor, smör och tomatpuré i pannan med svamp.
- Bryn det ytterligare i 2 minuter. Strö över majsstärkelse. Blanda.
- Tillsätt grädde, mjölk, timjan, rosmarin, oregano, kinesisk soja, salt och peppar.
- Låt puttra på svag värme i 2 minuter.
- Tillsätt balsamvinäger, rör om och ta bort från värmen.
- Servera pastan med svampsås och toppa med baconet. Glöm ej sallad vid sidan om.
ViktVäktarna
- WW Points: med kyckling/kalkonbacon blir det 10 points/portion och med fläskbacon så blir det 18 points/portion.
Föregående