Morotsmuffins med honung och valnötter

 

Det här receptet såg jag hos Healthy_living365 på Instagram och var tvungen att testa. Dessa muffins innehåller bara nyttigheter så som havregryn (välj glutenfri om du önskar det), ägg, kanel, morötter och honung.  De är mättande och är bra som mellanmål, när du behöver inta frukosten på språng eller varför inte ta med dem till badstranden?

Till 10 stycken muffins behöver du:

2 rivna morötter ( ska bli ca 2- 2½ dl rivet)

2 ½ dl havregryn som mixas till mjöl

2 ½ dl havregryn (precis som de är)

1 ägg

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 krm vaniljpulver (valfritt)

25 gram grovt hackade valnötter

½ dl rapsolja (eller flytande kokosolja)

½ dl flytande honung

2 dl laktosfri mellanmjölk (eller växtbaserad mjölk)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv morötterna och äpplet.
  3. Mixa 2 ½ dl havregryn till mjöl.
  4. Blanda sedan ihop alla ingredienser till en smet.
  5. Fördela ut smeten i 10 muffinsformar.
  6. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de känns färdiga.
  7. Låt dem svalna innan de äts.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 personliga points per muffins (totalt har receptet 54 points)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.